boemboe voor groentengerechten
Bahan-bahan:
ingrediënten:
9 sjalotten
11 teentjes knoflook
30 cm laos
10 cm verse turmeriek (kunjit)
6 rode pepers,
5 rawits
5 cm kencur
1 theelepel trassie oedang
2 eetl olie
1 theelepel zout
1/4 theelepel gemelen witte peper
1 salemblad
1 stengel sereh, gekneusd
Haluskan:
boemboe:
Cara membuat:
bereiding:
Schil en hak/snijd fijn de sjalotten, de knflook, de laos en de turmeriek. Ontdoe de pepers van hun zaadlijsten en hak/snijd deze ook fijn. Kneus de afgeknipte serehstengel.
Maal of wrijf alle ingrediënten fijn, behalve de olie, salemblad turmeriek en de sereh.
Verhit de olie in een wadjan/wok. Voeg vervolgens alle ingrediënten toe en bak dit op middelhoog vuur. Blijven roeren totdat de boemboe goud kleurt. Af laten koelen voordat het gebruik wordt.
ingrediënten:
9 sjalotten
11 teentjes knoflook
30 cm laos
10 cm verse turmeriek (kunjit)
6 rode pepers,
5 rawits
5 cm kencur
1 theelepel trassie oedang
2 eetl olie
1 theelepel zout
1/4 theelepel gemelen witte peper
1 salemblad
1 stengel sereh, gekneusd
Haluskan:
boemboe:
Cara membuat:
bereiding:
Schil en hak/snijd fijn de sjalotten, de knflook, de laos en de turmeriek. Ontdoe de pepers van hun zaadlijsten en hak/snijd deze ook fijn. Kneus de afgeknipte serehstengel.
Maal of wrijf alle ingrediënten fijn, behalve de olie, salemblad turmeriek en de sereh.
Verhit de olie in een wadjan/wok. Voeg vervolgens alle ingrediënten toe en bak dit op middelhoog vuur. Blijven roeren totdat de boemboe goud kleurt. Af laten koelen voordat het gebruik wordt.