logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Base Jukut
boemboe voor groentengerechten
Bahan-bahan:
ingrediënten:

9 sjalotten
11 teentjes knoflook
30 cm laos
10 cm verse turmeriek (kunjit)
6 rode pepers,
5 rawits
5 cm kencur
1 theelepel trassie oedang
2 eetl olie
1 theelepel zout
1/4 theelepel gemelen witte peper
1 salemblad
1 stengel sereh, gekneusd

Haluskan:
boemboe:

Cara membuat:
bereiding:
Schil en hak/snijd fijn de sjalotten, de knflook, de laos en de turmeriek. Ontdoe de pepers van hun zaadlijsten en hak/snijd deze ook fijn. Kneus de afgeknipte serehstengel.
Maal of wrijf alle ingrediënten fijn, behalve de olie, salemblad turmeriek en de sereh.
Verhit de olie in een wadjan/wok. Voeg vervolgens alle ingrediënten toe en bak dit op middelhoog vuur. Blijven roeren totdat de boemboe goud kleurt. Af laten koelen voordat het gebruik wordt.

Add comment

Submit

who is online

We have 73 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44176153