Kruidenmengsel
Bahan-bahan;
ingrediënten:
10 kemirinoten
2 eetl. ketumbar
1 eetl. witte peper
3 theel. trasi bakar
35 rode sjalotten (klein)
13 teentjes knoflook
14 rode lomboks
13 rawits
13 cm gember (jahe/djahé)
7 cm kencur
13 cm kunyit (kurkuma)
13 cm laos
5 jeruk purut blaadjes
5 salam blad
2 eetl. asem
200 ml olie (kokos)
zout naar smaak
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf de ingrediënten, behalve de olie, fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe zachtjes voor 15 minuten. Afgesloten bewaarbaar.
ingrediënten:
10 kemirinoten
2 eetl. ketumbar
1 eetl. witte peper
3 theel. trasi bakar
35 rode sjalotten (klein)
13 teentjes knoflook
14 rode lomboks
13 rawits
13 cm gember (jahe/djahé)
7 cm kencur
13 cm kunyit (kurkuma)
13 cm laos
5 jeruk purut blaadjes
5 salam blad
2 eetl. asem
200 ml olie (kokos)
zout naar smaak
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf de ingrediënten, behalve de olie, fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe zachtjes voor 15 minuten. Afgesloten bewaarbaar.