logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Base Gede 2
Kruidenmengsel
Bahan-bahan;
ingrediënten:
10 kemirinoten
2 eetl. ketumbar
1 eetl. witte peper
3 theel. trasi bakar
35 rode sjalotten (klein)
13 teentjes knoflook
14 rode lomboks
13 rawits
13 cm gember (jahe/djahé)
7 cm kencur
13 cm kunyit (kurkuma)
13 cm laos
5 jeruk purut blaadjes
5 salam blad
2 eetl. asem
200 ml olie (kokos)
zout naar smaak

Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf de ingrediënten, behalve de olie, fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe zachtjes voor 15 minuten. Afgesloten bewaarbaar.

Add comment

Submit

who is online

We have 72 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44397898