basis boemboe voor Balinese gerechten
Bahan-bahan:
ingrediënten:
25 sjalotten
12 teentjes knoflook
7 rode pepers
5 cm laos
5 cm kencur
10 cm verse tumeriek (kunjit)
1 eetl korianderzaadjes
6 kemirienoten
2 theelepels trassie
1/2 theelepel zwarte peperkorrels
1 snufje nootmuskaat
3 kruidnagelen
4 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Schil de sjalotten, de knoflook, de kencur, de laos, de tumeriek. Ontdoe de pepers van de zaadlijsten. Hak of snijd alles fijn.
Vermeng alle ingrediënten, uitgezonderd de olie, en wrijf of maal alles tesamen fijn (bij voorkeur in een cobek/vijzel)
Bak de dan gevormde pasta voor 5 minuten op hoog vuur, todat het goudkleurig wordt.
Laat de pasta afkoelen voor het verdere gebruik.
ingrediënten:
25 sjalotten
12 teentjes knoflook
7 rode pepers
5 cm laos
5 cm kencur
10 cm verse tumeriek (kunjit)
1 eetl korianderzaadjes
6 kemirienoten
2 theelepels trassie
1/2 theelepel zwarte peperkorrels
1 snufje nootmuskaat
3 kruidnagelen
4 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Schil de sjalotten, de knoflook, de kencur, de laos, de tumeriek. Ontdoe de pepers van de zaadlijsten. Hak of snijd alles fijn.
Vermeng alle ingrediënten, uitgezonderd de olie, en wrijf of maal alles tesamen fijn (bij voorkeur in een cobek/vijzel)
Bak de dan gevormde pasta voor 5 minuten op hoog vuur, todat het goudkleurig wordt.
Laat de pasta afkoelen voor het verdere gebruik.