logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 3 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 3 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Base Gede
basis boemboe voor Balinese gerechten
Bahan-bahan:
ingrediënten:
25 sjalotten
12 teentjes knoflook
7 rode pepers
5 cm laos
5 cm kencur
10 cm verse tumeriek (kunjit)
1 eetl korianderzaadjes
6 kemirienoten
2 theelepels trassie
1/2 theelepel zwarte peperkorrels
1 snufje nootmuskaat
3 kruidnagelen
4 eetl olie

Cara membuat:
bereiding:
Schil de sjalotten, de knoflook, de kencur, de laos, de tumeriek. Ontdoe de pepers van de zaadlijsten. Hak of snijd alles fijn.
Vermeng alle ingrediënten, uitgezonderd de olie, en wrijf of maal alles tesamen fijn (bij voorkeur in een cobek/vijzel)
Bak de dan gevormde pasta voor 5 minuten op hoog vuur, todat het goudkleurig wordt.
Laat de pasta afkoelen voor het verdere gebruik.

Add comment

Submit

who is online

We have 81 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44160885