Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Base Gede - basis boemboe voor Balinese gerechten

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster inactief
 
Base Gede
basis boemboe voor Balinese gerechten
Bahan-bahan:
ingrediënten:
25 sjalotten
12 teentjes knoflook
7 rode pepers
5 cm laos
5 cm kencur
10 cm verse tumeriek (kunjit)
1 eetl korianderzaadjes
6 kemirienoten
2 theelepels trassie
1/2 theelepel zwarte peperkorrels
1 snufje nootmuskaat
3 kruidnagelen
4 eetl olie

Cara membuat:
bereiding:
Schil de sjalotten, de knoflook, de kencur, de laos, de tumeriek. Ontdoe de pepers van de zaadlijsten. Hak of snijd alles fijn.
Vermeng alle ingrediënten, uitgezonderd de olie, en wrijf of maal alles tesamen fijn (bij voorkeur in een cobek/vijzel)
Bak de dan gevormde pasta voor 5 minuten op hoog vuur, todat het goudkleurig wordt.
Laat de pasta afkoelen voor het verdere gebruik.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 124 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41068866