Sapi Kerrie
rundvlees met kerrie
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees
750 ml runder bouillon
3 sjalotten
3 teentjes knoflook
3 cm gember (djahe/jahe)
1 theel ketumbar
2 rode lomboks
1 eetl kerrie
1 eetl limoensap
200 ml kokosmelk
4 eetl olie
Cara embuat:
Snijd het vlees in stukjes. Snijd de sjalotten, de knoflook en de lomboks fijn. Rasp de gember. Meng het vlees met de gember, de ketumbar, de kerrie, de lomboks en het limoensap en laat dit 30 minuten intrekken.
Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin het vlees met de sjalotten en de knoflook voor 15 minuten. Voeg dan de bouillon en de kokosmelk toe en laat het geheel 90 minuten zachtjes sudderen totdat het vlees gaar is
Zoeken
Laatst gelezen
- Acar Ikan Kecap - gebakken vis in een geurige gele saus
- Sambal Goreng Kering Ebbi - gekruide garnalen
- Mie kocok - Eiernoedels met kip en groenten
- Sambal goreng telor - Sambal goreng van ei
- udang godok - garnalen
- Ayam Besengeh
- Empal Gentong - gestoofd rundvlees
- Urapan 1 - gemengde groenten met kokos
- Njomok tempeh
- Udang bumbu bali - pittig gebakken garnalen uit Bali
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...