banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 4 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
IconWrite a comment
Sapi Kari Palembang - gekruid rundergehakt
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Sapi Kari Palembang
gekruid rundergehakt
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundergehakt
4 rode lomboks
2 sjalotten
2 teentjes knoflook
3 cm kunyit (kurkuma)
3 cm gember (jahe/djahé)
1 salamblaadje,
1 mespuntje nagelgruis
1 grote aardappel, gekookt
1 mespuntje jinten
2 eetl olie
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak

Cara membuat:
Bereiding:
Rasp de gember de de kunyit zeer fijn. Snijd de lomboks, de sjalotten en de knoflook zeer fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de gember, de kunyit, de sjalotten, de knoflook, de jinten, het zout en het nagelgruis voor 3 minuten. Voeg dan het gehakt toe en bak dit in 8 minuten rul. Dan de kokosmelk en de salam toevoegen en het geheel 10 minuten zachtjes laten stoven. Verkruimel de aardappel en voeg deze vervolgens toe en laat alles nog 10 minuten zachtjes sudderen.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 280 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
38873378