zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Gulai Ayam Surakarta - in kokosmelk gestoofde gekruide kip
- Sup Ikan Gurami - gekruide vissoep
- hete soep met ei
- Sayur Bening Labu Air - gestoofde kalabas met spinazie
- Bahoesa Tjina - gehaktballetjes met groenten
- Manisan mangga pedis - stukjes mango
- Sateh babi 5 - Saté van varkensvlees
- Kerrie Benggala Ayam
- Be Siap Gerangasem Base Bali - Gekookte gemarineerde kip
- Semur Bebek - smoor / stoofpotje van eend
Ayam Goreng Kemangi - gebakken kip met basilicum


Ayam Goreng Kemangi
gebakken kip met basilicum
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
500 ml water
3 takjes kemangi
2 theel zout
1/4 theel peper
2 eetl kecap manis
100 gr kemangi
olie
Haluskan:
bumbu:
4 cm kunyit
8 sjalotjes
4 teentjes knoflook
4 rode rawits
3 cm jahe
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 30 stukjes en pluk de blaadjes kemangi. Rooster eerst de kunyit en wrijf of maal daarna de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het water samen met de kip, de bumbu, de kemangi (3 takjes), het zout, de peper en de kecap en kook de kip op laag vuur gaar.
Verhit in een pan voldoende olie en frituur de kemangi blaadjes half droog. Voeg dan de kip toe en bak de kip bruin. Schep de kip met de kemangi uit de olie en serveer.
gebakken kip met basilicum
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
500 ml water
3 takjes kemangi
2 theel zout
1/4 theel peper
2 eetl kecap manis
100 gr kemangi
olie
Haluskan:
bumbu:
4 cm kunyit
8 sjalotjes
4 teentjes knoflook
4 rode rawits
3 cm jahe
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 30 stukjes en pluk de blaadjes kemangi. Rooster eerst de kunyit en wrijf of maal daarna de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het water samen met de kip, de bumbu, de kemangi (3 takjes), het zout, de peper en de kecap en kook de kip op laag vuur gaar.
Verhit in een pan voldoende olie en frituur de kemangi blaadjes half droog. Voeg dan de kip toe en bak de kip bruin. Schep de kip met de kemangi uit de olie en serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.