Recente reacties

Ik mis de tomaten in de ingrediëntenlijst ....
Hoeveel moeten er in?
Oeps, niet eerder opgemerkt: 3 stuks en heb het aangepast, bedankt!!
Ilona Van den akker 1 months ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 2 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Write a comment
Ayam Goreng Kemangi - gebakken kip met basilicum

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam Goreng Kemangi
gebakken kip met basilicum

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
500 ml water
3 takjes kemangi
2 theel zout
1/4 theel peper
2 eetl kecap manis
100 gr kemangi
olie

Haluskan:
bumbu:
4 cm kunyit
8 sjalotjes
4 teentjes knoflook
4 rode rawits
3 cm jahe

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 30 stukjes en pluk de blaadjes kemangi. Rooster eerst de kunyit en wrijf of maal daarna de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het water samen met de kip, de bumbu, de kemangi (3 takjes), het zout, de peper en de kecap en kook de kip op laag vuur gaar.
Verhit in een pan voldoende olie en frituur de kemangi blaadjes half droog. Voeg dan de kip toe en bak de kip bruin. Schep de kip met de kemangi uit de olie en serveer.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 119 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42420894