Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Ayam Goreng Kemangi - gebakken kip met basilicum

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam Goreng Kemangi
gebakken kip met basilicum

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
500 ml water
3 takjes kemangi
2 theel zout
1/4 theel peper
2 eetl kecap manis
100 gr kemangi
olie

Haluskan:
bumbu:
4 cm kunyit
8 sjalotjes
4 teentjes knoflook
4 rode rawits
3 cm jahe

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 30 stukjes en pluk de blaadjes kemangi. Rooster eerst de kunyit en wrijf of maal daarna de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het water samen met de kip, de bumbu, de kemangi (3 takjes), het zout, de peper en de kecap en kook de kip op laag vuur gaar.
Verhit in een pan voldoende olie en frituur de kemangi blaadjes half droog. Voeg dan de kip toe en bak de kip bruin. Schep de kip met de kemangi uit de olie en serveer.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 133 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41911867