Sayur asem sunda asli
gemengde groenten in zurige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
100 gr kacang panjang (kousenband)
1 labu siam (chayote)
2 mais kolven
4 groene lomboks
4 cm laos
15 melinjo blad
2 salam blad
50 gr pinda's
50 gr melinjo
2 theel asem
1500 ml water
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
3 teentjes knoflook
3 rode lomboks
1 eetl palmsuiker
1 theel trasi
1/2 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Schil de chayote en snijd deze in stukjes,samen met de maiskolven, de lomboks en de kacang panjang.
Verhit in een pan het water en voeg de mais, de melinjo en de pinda's toe en kook deze gaar. Dan de overige ingrediënten toevoegen en kook deze gaar en serveer.