zoeken
Recente reacties

22 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

4 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Udang Tabur Mete - roerbak van garnalen met cashew noten


Udang Tabur Mete
roerbak van garnalen met cashew noten
Bahan-bahan:
ingrediënten:
750 gr gamba's
150 gr cashew noten
6 gedroogde lomboks, geweekt
5 teentjes knoflook
2 cm jahe
1/2 theel peper
2 lente-ui
2 eetl olie
Bahan saus:
ingrediënten saus:
2 eetl oestersaus
1 eetl saus tomat (zie recept)
1 eetl kecap asin
1 theel saus sambal (zie recept)
1 theel maizena
100 ml water
Cara membuat:
bereiding:
Maak de garnalen schoon en pel deze maar laat de staart zitten en snijd de rug in. Snijd de lomboks in stukjes en de lente-ui in 2 cm lange stukjes. Hak de knoflook fijn en rasp de jahe. Meng de ingrediënten voor de saus goed door elkaar.
Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook en de jahe voor 1 minuut. Meng dan de lomboks en de peper toe en meng goed.
Dan de garnalen en de saus toevoegen en roer totdat de garnalen van kleur veranderen en breng het aan de kook.
Meng dan de lente-ui en de cashewnoten erdoor en serveer.
roerbak van garnalen met cashew noten
Bahan-bahan:
ingrediënten:
750 gr gamba's
150 gr cashew noten
6 gedroogde lomboks, geweekt
5 teentjes knoflook
2 cm jahe
1/2 theel peper
2 lente-ui
2 eetl olie
Bahan saus:
ingrediënten saus:
2 eetl oestersaus
1 eetl saus tomat (zie recept)
1 eetl kecap asin
1 theel saus sambal (zie recept)
1 theel maizena
100 ml water
Cara membuat:
bereiding:
Maak de garnalen schoon en pel deze maar laat de staart zitten en snijd de rug in. Snijd de lomboks in stukjes en de lente-ui in 2 cm lange stukjes. Hak de knoflook fijn en rasp de jahe. Meng de ingrediënten voor de saus goed door elkaar.
Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook en de jahe voor 1 minuut. Meng dan de lomboks en de peper toe en meng goed.
Dan de garnalen en de saus toevoegen en roer totdat de garnalen van kleur veranderen en breng het aan de kook.
Meng dan de lente-ui en de cashewnoten erdoor en serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.