Bahan-bahan:
Ingredienten:
1 kg. kankung
5 rawits
100 gr. rebung (bamboescheuten)
3 cm. gember (jahe/djahé)
1 eetl trassi
zout
5 sjalotjes
1/2 theel witte peper
5 teentjes knoflook
4 rode lomboks (spaanse pepers)
6 eetl olie
Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kankung in grove stukken en de rebung in kleine stukjes. De sjalotten en de knoflook fijnsnijden, de lomboks in smalle reepjes en de rawits in de lengte doormidden snijden. Wrijf of maal de gember fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin eerste de trassie, gevolgd door de sjalotten, de knoflook, de lomboks, de rawits en dan de gember. Fruit alles nog 3 minuten. Voeg dan de rebung toe en bak dit nog voor 2 minuten mee. Dan de kankung toevoegen en alles nog 2 minuten zachtjes doorbakken. Op smaak brengen met wat peper en zout. Bestrooi het met bawang goreng en serveer.
Ingredienten:
1 kg. kankung
5 rawits
100 gr. rebung (bamboescheuten)
3 cm. gember (jahe/djahé)
1 eetl trassi
zout
5 sjalotjes
1/2 theel witte peper
5 teentjes knoflook
4 rode lomboks (spaanse pepers)
6 eetl olie
Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kankung in grove stukken en de rebung in kleine stukjes. De sjalotten en de knoflook fijnsnijden, de lomboks in smalle reepjes en de rawits in de lengte doormidden snijden. Wrijf of maal de gember fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin eerste de trassie, gevolgd door de sjalotten, de knoflook, de lomboks, de rawits en dan de gember. Fruit alles nog 3 minuten. Voeg dan de rebung toe en bak dit nog voor 2 minuten mee. Dan de kankung toevoegen en alles nog 2 minuten zachtjes doorbakken. Op smaak brengen met wat peper en zout. Bestrooi het met bawang goreng en serveer.