Tumis Rebung Daging Sapi
roerbak van bamboescheuten met rundvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr bamboescheuten
4 teentjes knoflook
1 sjalot
1/2 rode paprika
100 gr ossenhaas
3 champignons/shi-take
1 theel kecap asin
2 theel oestersaus
1 theel zout
1/2 thee palmsuiker
1/2 theel peper
150 ml water
olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de bamboescheuten in dunne plakjes. Hak de knoflook fijn en snijd de sjalot in dunne plakjes. Snijd de paprika in dunne reepjes. Snijd de ossenhaas in dunne reepjes. Snijd de paddenstoelen in plakken.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalot, de knoflook en de paprika voor 2 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak totdat het van kleur verandert.
Dan de bamboescheuten en de champignons tooevegen en meng goed. Vervolgesn de kecap, de oestersaus, het zout, de palmsuiker en de peper toevoegen en meng goed. Voeg het water toe en kook het verder gaar.
Zoeken
Laatst gelezen
- Terung Telunjuk Siram Sambal - aubergine met een sambal saus
- Semur Ayam Bangka Sumatera - gestoofde kip in zoete saus uit Sumatra
- Kailan Tumis Udang - roerbak van kailan met garnalen
- Ikan Cuka 2
- Terik Daging Sapi - gebakken vlees met groente in kruidige saus
- Empal gentong Cirebon - rundvlees in romige kokosmelksaus uit Cirebon
- Sayur Labu Air Kuah Santan - gestoofde pompoen in een kruidige saus
- Pindang Iga Sapi Bakar - spareribs in een kruidige saus
- Sambal Goreng Babi Nier - varkensniertjes
- Sambal Goreng Ati - gebakken kippenlevertjes
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...