logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Dendeng Daging Cabai Hijau
gebakken plakjes rundvlees met groene peper

Bahan-bahan:
ingrediënten:
600 gr rundvlees
5 jeruk purut blaadjes
1 theel zout
1/2 theel palmsuiker
1 eetl asamwater
olie

Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
12 groene lomboks
5 groene cabai keriting (krullende cayennepeper)

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in dunne plakjes en plet deze. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan voldoende olie en bak het vlees bruin en gaar en zet apart. Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de bumbu samen met de jeruk purut voor 5 minuten.
Voeg dan het vlees toe en meng goed. Dan het zout en de palmsuiker erdoor mengen. Meng dan het asamwater erdoor en bak het al roerend verder gaar. Serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 89 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44421690