Dendeng Daging Cabai Hijau
gebakken plakjes rundvlees met groene peper
Bahan-bahan:
ingrediënten:
600 gr rundvlees
5 jeruk purut blaadjes
1 theel zout
1/2 theel palmsuiker
1 eetl asamwater
olie
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
12 groene lomboks
5 groene cabai keriting (krullende cayennepeper)
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in dunne plakjes en plet deze. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan voldoende olie en bak het vlees bruin en gaar en zet apart. Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de bumbu samen met de jeruk purut voor 5 minuten.
Voeg dan het vlees toe en meng goed. Dan het zout en de palmsuiker erdoor mengen. Meng dan het asamwater erdoor en bak het al roerend verder gaar. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Buras
- Tumis Kerang Hijau - gestoofde mosselen
- Winko Babat
- Adobong Manok Sa Gata - kip adobo in een pittige saus van kokosmelk
- Pa Piong Duku Tedong - Pittig gekruid rundvlees met prei
- Empal Jawa - gemarineerd gebakken rundvlees
- Sala Udang - krokant gebakken gekruide garnalen
- Gulai Kapa
- Santen - bereiding van kokosmelk
- Semur Terong - aubergine gesmoord in zoete pittige saus
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...