logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Dendeng Bumbu Basa
gebakken stukjes rundvlees

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr runderlappen
1 theel asem
12 sjalotten
3 teentjes knoflook
3 salamblad
zout naar smaak
4 eetl olie

Haluskan:
boemboe:
11 kemirinoten
1 thel ketumbar
1 theel jinten
1 theel trassi bakar
1 theel gula jawa

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de sjalotten en de knoflook in dunne plakjes. Snijd het vlees in stukken. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de boemboe met de sjalotten, de knoflook, de salam, het zout en de asem voor 3 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak dit zachtjes langzaam gaar en krokant. Eventueel een beetje water toevoegen.

Add comment

Submit

who is online

We have 53 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44176446