Dendeng Bumbu Basa
gebakken stukjes rundvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr runderlappen
1 theel asem
12 sjalotten
3 teentjes knoflook
3 salamblad
zout naar smaak
4 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
11 kemirinoten
1 thel ketumbar
1 theel jinten
1 theel trassi bakar
1 theel gula jawa
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de sjalotten en de knoflook in dunne plakjes. Snijd het vlees in stukken. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de boemboe met de sjalotten, de knoflook, de salam, het zout en de asem voor 3 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak dit zachtjes langzaam gaar en krokant. Eventueel een beetje water toevoegen.
Zoeken
Laatst gelezen
- Sambal terong - sambal van aubergine
- Hati Ampela Goreng Bumbu Rempah - gebakken gekruide kippenmaagjes
- Tumis Tahu Petai - gebakken tahu met petehbonen
- Gobe Betawi - gestoofd rundvlees
- Katemak - gestoofd rundvlees met cassave en papaya
- Pare Pare - gevulde bitter komkommer
- Sambal Goreng Ebi Basa
- Bubur Ayam - Rijstepap met kip
- Rijstballetjes met kip
- Bia santan - zeevruchten in kokosmelksaus
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...