Samgyupsal Sukju Bokkeum
roerbak van varkensvlees met tauge
Ingrediënten:
250 gr varkensvlees (buik) / ongezouten bacon
300 gr tauge
1 sjalot
4 teentjes knoflook
3 lente-ui
1 eetl lichte sojasaus
1 eetl oestersaus
1/2 theel palmsuiker
1/2 theel zout
1/2 theel peper
Bereiding:
Snijd het vlees in zeer dunne plakjes en in stukjes van 6 cm. Snijd de sjalot en de knoflook in dunne plakjes. Snijd de lente-ui in stukken.
Verhit een pan en bak het vlees totdat het verkleurt is. Dan de tauge, de sjalot, de knoflook en de lente-ui toevoegen en bak het zacht. Vervolgens de sojasaus, de oestersaus, het zout, de peper en de palmsuiker toevoegen en meng goed. Bak het nog kort en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Sambal Lado Ijo - sambal van groene peper en tomaat uit Padang
- Dendeng Bumbu Basa - gebakken stukjes rundvlees
- Ayam Bumbu Petis
- Sambal goreng kentang kering
- Lapis palaro - gekruid rundvlees
- Tempe Masak Taoco - gebakken gekruide tempe
- Jamur Merang Goreng Kemangi - gebakken champignons met kemangi
- Daging Masak Sambal - gestoofd rundvlees in pittige saus
- Empal Gentong - gestoofd rundvlees
- Nangka Kuah Gurih - gekruide jackfruit/nangka in kokosmelksaus
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...