logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Gence Ruan
geroosterde vis met pittige saus uit Oost-Kalimantan

Bahan-bahan:
ingrediënten:
2 kleine meerval/baars (200 gr)
1 theel palmsuiker
1/2 theel base be pasih (zie recept)
75 ml water
1 theel asem
1 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
3 teentjes knoflook
2 rode lomboks
5 rode rawits
 
Cara membuat:
bereiding:
Kerf de vis in en bestrooi deze met het zout en laat het 15 minuten intrekken. Rooster de vis daarna boven een houtskoolvuurtje gaar.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Voeg dan het water, de palmsuiker, de base en de asem to en kook dit gaar. Giet de saus over de vis en serveer.
 

Add comment

Submit

who is online

We have 80 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44175930