Geroosterde meerval met saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
800 gr gefileerde meerval
1 eetl zout
zout naar smaak
3 eetl. olie
1 limoen (sap)
750 ml water
Haluskan:
boemboe:
8 teentjes knoflook
4 rode lomboks
8 rawits
1 theel. trasi bakar
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf de vis in met het zout en laat dit 30 minuten intrekken. Rooster vervolgens de vis boven een houtkoolvuurtje in 15 minuten gaar. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan het water, het zout en het limoensap toe en laat dit 3 minuten koken. Giet vervolgens de saus over de vis en serveer.
ingrediënten:
800 gr gefileerde meerval
1 eetl zout
zout naar smaak
3 eetl. olie
1 limoen (sap)
750 ml water
Haluskan:
boemboe:
8 teentjes knoflook
4 rode lomboks
8 rawits
1 theel. trasi bakar
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf de vis in met het zout en laat dit 30 minuten intrekken. Rooster vervolgens de vis boven een houtkoolvuurtje in 15 minuten gaar. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan het water, het zout en het limoensap toe en laat dit 3 minuten koken. Giet vervolgens de saus over de vis en serveer.