banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
Henk 9 days ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Jcm Avatar
Bernard 20 days ago Opor Daging - gestoofd rundvlees
Erg smakelijk, al heb ik wel wat rawits erin verwerkt en de kentjoer weggelaten.
Jcm Avatar
Jet van Steijn 26 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Jcm Avatar
KokkieBlanda 27 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@Jet van Steijnnet als bij oesters, met een mes openbreken/snijden en dan het vlees eruit halen
Jcm Avatar
Jet van Steijn 27 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
Om de schelpen te verwijderen eerst koken toch? Geen idee hoe ik ze anders uit hun schelpje moet halen.
Alweer zo'n heerlijk recept.
Icon 1 Comment

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Urap
groenten met geraspte kokos
Bahan-bahan;
ingrediënten:
200 gr sperzieboontjes
200 gr taugé
1 kleine spitskool
1 komkommer
3 teentjes knoflook
3 sjalotten
3 rode lomboks
4 cm kunyit (kurkuma)
2 theel trassi
1 theel asem
1 theel gula jawa (palmsuiker)
1 theel zout
150 gr geraspte kokos
5 jeruk purutblaadjes
2 salamblaadjes
1/2 limoen (sap)

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de boontje in stukken en de kool in dunne reepjes. Ontpit de komkommer en snijd deze in reepjes. Blancheer de boontjes, de tauge en de kool en laat deze uitlekken. Meng het vervolgens met de komkommer.
Snijd de sjalotten, de knoflook en de lomboks fijn. Wrijf de kunyit fijn en meng dit alles met de asem, de trassi, het zout en de suiker. Verhit een wok/wadjan en rooster de kokos met de salam en de jerut purut voor 3 minuten. Dan de boemboe toevoegen en dit doorbakken totdat de kokos goudbruin is geworden. Meng het mengsel door de groenten en besprenkel het met de limoensap.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

who is online

We hebben 60 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36465768