banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

KokkieBlanda 5 hours ago Rendang Ayam - rendang van kip
@Jaapno, the released oil fries the chicken. No extra frying needed
I thought you had to fry the meat after the liquid has evaporated and the oil left.
Jaap
Peter PvW 16 days ago Nasi Betawi
Ik vind geen recept voor het maken van seroendeng
Carla 26 days ago Frikadel Jagung - maiskoekjes
Gebakken in Kokosolie en een piepklein beetje trassi erin gedaan. Echt super lekker... ( wel snel op... ?)
Hartelijk dank voor het inschrijven in uw site.
Nick 2 months ago
Oh yeah, dit was echt lekker! een paar kleine aanpassingen van mijn kant: pindakaas in plaats van zelf pinda's fijnmalen, aubergines in stukjes gesneden.
Connie 3 months ago
Wij hebben dit gemaakt met kip en tomatenpuree bij gebrek aan een tomaat. Het resultaat was in elk geval heerlijk!
@Sandradeze is echt zonder kokosmelk, eventueel kan je er ook nog wat tonijn bij doen.
Ik wil dit gaan maken, ook omdat papaybladeren erg gezond zijn. Maar ik vind het vreemd dat er geen santen in zit. Is men vergeten dit erbij te schrijven of moet het echt niet? Kan het wel?
1 Comment

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Urap
groenten met geraspte kokos
Bahan-bahan;
ingrediënten:
200 gr sperzieboontjes
200 gr taugé
1 kleine spitskool
1 komkommer
3 teentjes knoflook
3 sjalotten
3 rode lomboks
4 cm kunyit (kurkuma)
2 theel trassi
1 theel asem
1 theel gula jawa (palmsuiker)
1 theel zout
150 gr geraspte kokos
5 jeruk purutblaadjes
2 salamblaadjes
1/2 limoen (sap)

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de boontje in stukken en de kool in dunne reepjes. Ontpit de komkommer en snijd deze in reepjes. Blancheer de boontjes, de tauge en de kool en laat deze uitlekken. Meng het vervolgens met de komkommer.
Snijd de sjalotten, de knoflook en de lomboks fijn. Wrijf de kunyit fijn en meng dit alles met de asem, de trassi, het zout en de suiker. Verhit een wok/wadjan en rooster de kokos met de salam en de jerut purut voor 3 minuten. Dan de boemboe toevoegen en dit doorbakken totdat de kokos goudbruin is geworden. Meng het mengsel door de groenten en besprenkel het met de limoensap.
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

who is online

We hebben 122 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36230141