Recente reacties

Shaun 2 days ago Pandan Chiffron Cake 1
Bakken in een chiffon vorm en op de kop laten afkoelen (op pootjes van de vorm). Dan zakt de cake niet in en blijft hij lekker hoog en luchtig. Ik gebruik altijd 1 ei minder en 250gram meel zodat het beslag iets droger wordt.
Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
1 Comment
Urap - groenten met geraspte kokos

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster inactief
 
Urap
groenten met geraspte kokos
Bahan-bahan;
ingrediënten:
200 gr sperzieboontjes
200 gr taugé
1 kleine spitskool
1 komkommer
3 teentjes knoflook
3 sjalotten
3 rode lomboks
4 cm kunyit (kurkuma)
2 theel trassi
1 theel asem
1 theel gula jawa (palmsuiker)
1 theel zout
150 gr geraspte kokos
5 jeruk purutblaadjes
2 salamblaadjes
1/2 limoen (sap)

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de boontje in stukken en de kool in dunne reepjes. Ontpit de komkommer en snijd deze in reepjes. Blancheer de boontjes, de tauge en de kool en laat deze uitlekken. Meng het vervolgens met de komkommer.
Snijd de sjalotten, de knoflook en de lomboks fijn. Wrijf de kunyit fijn en meng dit alles met de asem, de trassi, het zout en de suiker. Verhit een wok/wadjan en rooster de kokos met de salam en de jerut purut voor 3 minuten. Dan de boemboe toevoegen en dit doorbakken totdat de kokos goudbruin is geworden. Meng het mengsel door de groenten en besprenkel het met de limoensap.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

who is online

We hebben 68 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41182154