groenten met lamsvlees in kokossaus
Bahan-bahan;
ingrediënten:
100 gr geraspte kokos
1/2 limoen
1 theel geraspte citroenschil
zout naar smaak
1/2 theel gerapste gula jawa (palmsuiker)
300 gr lamsvlees
100 gr taugé
1/2 witte kool
200 gr kouseband
Haluskan:
boemboe:
3 rode lomboks
1 cm kencur
2 eet ketjap manis
2 theel ketumbar
3 teentjes knoflook
zout naar smaak
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta en marineer hiermee het vlees voor 2 uur. rooster het vlees daarna in 30 minuten gaar en bruin boven een houtskoolvuurtje. Snijd het vlees vervolgens in kleine stukjes.
Snijd de kouseband in kleine stukjes en de kool in dunne reepjes. Blancheer de groenten en laat deze daarna uitlekken. Rooster de kokos in een koekepan goudbruin. Meng het vlees met de kokos, de citroenschil, de suiker en het limoensap door de groenten en serveer.
ingrediënten:
100 gr geraspte kokos
1/2 limoen
1 theel geraspte citroenschil
zout naar smaak
1/2 theel gerapste gula jawa (palmsuiker)
300 gr lamsvlees
100 gr taugé
1/2 witte kool
200 gr kouseband
Haluskan:
boemboe:
3 rode lomboks
1 cm kencur
2 eet ketjap manis
2 theel ketumbar
3 teentjes knoflook
zout naar smaak
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta en marineer hiermee het vlees voor 2 uur. rooster het vlees daarna in 30 minuten gaar en bruin boven een houtskoolvuurtje. Snijd het vlees vervolgens in kleine stukjes.
Snijd de kouseband in kleine stukjes en de kool in dunne reepjes. Blancheer de groenten en laat deze daarna uitlekken. Rooster de kokos in een koekepan goudbruin. Meng het vlees met de kokos, de citroenschil, de suiker en het limoensap door de groenten en serveer.