logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 3 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 3 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Urap Kelapa
groenten met lamsvlees in kokossaus
Bahan-bahan;
ingrediënten:
100 gr geraspte kokos
1/2 limoen
1 theel geraspte citroenschil
zout naar smaak
1/2 theel gerapste gula jawa (palmsuiker)
300 gr lamsvlees
100 gr taugé
1/2 witte kool
200 gr kouseband

Haluskan:
boemboe:
3 rode lomboks
1 cm kencur
2 eet ketjap manis
2 theel ketumbar
3 teentjes knoflook
zout naar smaak

Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta en marineer hiermee het vlees voor 2 uur. rooster het vlees daarna in 30 minuten gaar en bruin boven een houtskoolvuurtje. Snijd het vlees vervolgens in kleine stukjes.
Snijd de kouseband in kleine stukjes en de kool in dunne reepjes. Blancheer de groenten en laat deze daarna uitlekken. Rooster de kokos in een koekepan goudbruin. Meng het vlees met de kokos, de citroenschil, de suiker en het limoensap door de groenten en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 98 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44160961