Urap Kenikir
goudsbloemen met gekruide geraspte kokos
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr goudsbloemen (kenikir), gekookt
50 gr ansjovis
25 gr peteh bonen
150 gr geraspte kokos
50 gr tauge
75 gr wortel
2 jeruk purut blaadjes
1 theel zout
1/2 theel palmsuiker
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
3 teentjes knoflook
3 rode lomboks
2 rode rawits
4 cm kencur
1 theel trassi
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de wortel julienne. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de jeruk purut voor 5 minuten. Voeg dan de kokos toe en meng alles goed. Dan de kenikir, de ansjovis, de peteh, de tauge en de wortelen toevoegen en alles goed mengen. Voeg het zout en de palmsuiker toe en bak alles gaar.