logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 3 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 3 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Urap Kenikir
goudsbloemen met gekruide geraspte kokos

Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr goudsbloemen (kenikir), gekookt
50 gr ansjovis
25 gr peteh bonen
150 gr geraspte kokos
50 gr tauge
75 gr wortel
2 jeruk purut blaadjes
1 theel zout
1/2 theel palmsuiker
2 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
3 teentjes knoflook
3 rode lomboks
2 rode rawits
4 cm kencur
1 theel trassi
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de wortel julienne. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de jeruk purut voor 5 minuten. Voeg dan de kokos toe en meng alles goed. Dan de kenikir, de ansjovis, de peteh, de tauge en de wortelen toevoegen en alles goed mengen. Voeg het zout en de palmsuiker toe en bak alles gaar.

Add comment

Submit

who is online

We have 63 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44160865