Telur Petis
eieren in een pittige romige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
5 eieren, gekookt
1 serai/sereh/citroengras
3 jeruk purut blaadjes
1 1/2 eetl petis
150 ml kokosmelk (van 1/2 kokosnoot)
10 rode rawits
olie
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1 theel ketumbar
1/2 theel peper
4 cm jahe
2 cm kunyit
2 cm temu kunci
1 kemiri, geroosterd
Cara membuat:
bereiding:
Pel de eieren. Verhit in een pan de olie en bak de eieren goudbruin en zet apart. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de serai en de jeruk purut voor 5 minuten. Voeg dan de petis en de kokosmelk toe, meng goed en breng aan de kook.
Dan de rawits en de eieren toevoegen en kook totdat de saus is ingedikt. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Terung Telunjuk Siram Sambal - aubergine met een sambal saus
- Semur Ayam Bangka Sumatera - gestoofde kip in zoete saus uit Sumatra
- Kailan Tumis Udang - roerbak van kailan met garnalen
- Ikan Cuka 2
- Terik Daging Sapi - gebakken vlees met groente in kruidige saus
- Empal gentong Cirebon - rundvlees in romige kokosmelksaus uit Cirebon
- Sayur Labu Air Kuah Santan - gestoofde pompoen in een kruidige saus
- Pindang Iga Sapi Bakar - spareribs in een kruidige saus
- Sambal Goreng Babi Nier - varkensniertjes
- Sambal Goreng Ati - gebakken kippenlevertjes
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...