eieren in een pittige romige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
5 eieren, gekookt
1 serai/sereh/citroengras
3 jeruk purut blaadjes
1 1/2 eetl petis
150 ml kokosmelk (van 1/2 kokosnoot)
10 rode rawits
olie
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1 theel ketumbar
1/2 theel peper
4 cm jahe
2 cm kunyit
2 cm temu kunci
1 kemiri, geroosterd
Cara membuat:
bereiding:
Pel de eieren. Verhit in een pan de olie en bak de eieren goudbruin en zet apart. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de serai en de jeruk purut voor 5 minuten. Voeg dan de petis en de kokosmelk toe, meng goed en breng aan de kook.
Dan de rawits en de eieren toevoegen en kook totdat de saus is ingedikt. Serveer.