smoor/gestoofde eendeneieren in donkere kruidige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
5 eendeneieren, gekookt en gepeld
400 ml kippenbouillon
5 kruidnagels
2 cm kaneel
1 salamblad
3 eetl kecap manis
2 gehakte gedroogde lomboks
5 kers tomaten
olie
Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
5 teentjes knoflook
3 kemiri noten
1/2 theel ketumbar
1 theel peper
1 theel nootmuskaat
1 cm jahe
1 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan voldoende olie en bak/frituur de eieren goudbruin en zet apart.
Verhit in een pan 1 eetl olie en fruit de bumbu samen met de kruidnagels, de kaneel, de salam, de lomboks en de tomaten voor 3 minuten. Meng dan de kecap erdoor en bak nog voor 2 minuten.
Vervolgens de bouillon en de eieren toevoegen en stoof op laag vuur totdat de saus is ingedikt. Serveer.