Semur Telur Bebek
smoor/gestoofde eendeneieren in donkere kruidige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
5 eendeneieren, gekookt en gepeld
400 ml kippenbouillon
5 kruidnagels
2 cm kaneel
1 salamblad
3 eetl kecap manis
2 gehakte gedroogde lomboks
5 kers tomaten
olie
Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
5 teentjes knoflook
3 kemiri noten
1/2 theel ketumbar
1 theel peper
1 theel nootmuskaat
1 cm jahe
1 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan voldoende olie en bak/frituur de eieren goudbruin en zet apart.
Verhit in een pan 1 eetl olie en fruit de bumbu samen met de kruidnagels, de kaneel, de salam, de lomboks en de tomaten voor 3 minuten. Meng dan de kecap erdoor en bak nog voor 2 minuten.
Vervolgens de bouillon en de eieren toevoegen en stoof op laag vuur totdat de saus is ingedikt. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Nua Phat Nam Manhoy - rundvlees met paddestoelen en oestersaus
- Doenjang chigae - gefermenteerde sojabonensoep
- Tempeh santen bakar
- Ayam Kuah Kuning - gebakken kip in gele romige saus
- Mee Grob 2 - gebakken noedels
- Sambal Soto Betawi
- Dendeng Balado Minang - pittige gebakken rundvlees
- Laksa met krab
- Sambal goreng tomat
- Base Saté - basis satésaus
Recente Reacties
Cucur
Yesterdaybij voorkeur een diepe bolle panCucur
YesterdayWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...