logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon Yesterday
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna Yesterday
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Semur Telur Bebek
smoor/gestoofde eendeneieren in donkere kruidige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
5 eendeneieren, gekookt en gepeld
400 ml kippenbouillon
5 kruidnagels
2 cm kaneel
1 salamblad
3 eetl kecap manis
2 gehakte gedroogde lomboks
5 kers tomaten
olie

Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
5 teentjes knoflook
3 kemiri noten
1/2 theel ketumbar
1 theel peper
1 theel nootmuskaat
1 cm jahe
1 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan voldoende olie en bak/frituur de eieren goudbruin en zet apart.
Verhit in een pan 1 eetl olie en fruit de bumbu samen met de kruidnagels, de kaneel, de salam, de lomboks en de tomaten voor 3 minuten. Meng dan de kecap erdoor en bak nog voor 2 minuten.
Vervolgens de bouillon en de eieren toevoegen en stoof op laag vuur totdat de saus is ingedikt. Serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 129 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44154395