Semur Telur
geurig stoofpotje van eieren
Bahan-bahan:
ingrediënten:
6 eieren, hardgekookt
5 sjalotjes
3 cm kaneel
2 cm jahe
3 kruidnagels
1 tomaat
4 eetl kecap manis
1/2 theel peper
1 theel nootmuskaat
500 ml kokosmelk
2 eetl olie
Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de sjalotjes fijn en snijd de tomaat in kleine stukjes. Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes, de jahe, de kaneel en de kruidnagels voor 4 minuten. Voeg dan de tomaat toe en bak het 2 minuten verder. Dan de eieren toevoegen en meng goed. Vervolgens de kecap, het zout, de peper en de nootmuskaat toevoegen en schep alles goed door elkaar. Al roerend de kokosmelk toevoegen en roer totdat de saus is ingedikt. Bestrooi het met de bawang goreng en serveer.