Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Semur Dadar Teri Polong - omelet met ansjovis en erwten in kruidige saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Semur Dadar Teri Polong
omelet met ansjovis in kruidige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
4 teentjes knoflook
1 rode lombok
2 cm jahe
2 lente-uitjes
200 ml runderbouillon (zie recept)
4 eetl kecap manis
3 eetl gehakte tomaat
1 theel azijn
2 theel palmsuiker
1 theel maizena opgelost in 1 eetl water
50 gr erwten
olie

Bahan dadar teri:
ingrediënten omelet:
4 eieren
4 teentjes knoflook
1 theel zout
1/2 theel peper
1/2 ui
100 gr ikan teri (nasi)
50 gr wortel

Cara membuat:
bereiding:
Voor de dadar: Hak de knoflook, de wortel, de ui en de ikan teri fijn. Klop de eieren met alle ingrediënten tot een smeugige massa. Verhit in een pan 3 eetl olie en voeg het beslag toe, dek af en kook het geheel zachtjes gaar. Schep het uit de pan en snijd het in stukken.
Voor de saus: Snijd de knoflook, de lombok, de jahe en de lente-ui in dunne plakjes. Verhit in een pan 4 eetl olie en fruit de knoflook, de jahe, de lombok en de lente-ui voor 3 minuten. Voeg dan de bouillon, de tomanten, de azijn, de palmsuiker en de maizena oplossing toe en meng alles goed. Als de saus indikt dan de kecap en de erwten toevoegen en meng alles goed totdat het gaar is geworden. Schep de saus over de dadar en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 133 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41029651