omelet met ansjovis in kruidige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
4 teentjes knoflook
1 rode lombok
2 cm jahe
2 lente-uitjes
200 ml runderbouillon (zie recept)
4 eetl kecap manis
3 eetl gehakte tomaat
1 theel azijn
2 theel palmsuiker
1 theel maizena opgelost in 1 eetl water
50 gr erwten
olie
Bahan dadar teri:
ingrediënten omelet:
4 eieren
4 teentjes knoflook
1 theel zout
1/2 theel peper
1/2 ui
100 gr ikan teri (nasi)
50 gr wortel
Cara membuat:
bereiding:
Voor de dadar: Hak de knoflook, de wortel, de ui en de ikan teri fijn. Klop de eieren met alle ingrediënten tot een smeugige massa. Verhit in een pan 3 eetl olie en voeg het beslag toe, dek af en kook het geheel zachtjes gaar. Schep het uit de pan en snijd het in stukken.
Voor de saus: Snijd de knoflook, de lombok, de jahe en de lente-ui in dunne plakjes. Verhit in een pan 4 eetl olie en fruit de knoflook, de jahe, de lombok en de lente-ui voor 3 minuten. Voeg dan de bouillon, de tomanten, de azijn, de palmsuiker en de maizena oplossing toe en meng alles goed. Als de saus indikt dan de kecap en de erwten toevoegen en meng alles goed totdat het gaar is geworden. Schep de saus over de dadar en serveer.