logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Daging Masak Kecap
rundvlees in een donkere kruidige kecapsaus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr rundvlees (borst)
100 gr runderlever
100 gr runderlong
10 kruidnagels
1500 ml water
3 cm jahe
13 kerrieblaadjes
4 eetl kecap manis
1 eetl olie
water

Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
5 teentjes knoflook
1/2 theel peper
1 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan water en kook de lever en de long gaar en snijd deze in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het water en kook het vlees gaar. Schep het vlees uit de pan en snijd het in blokjes. Zeef de bouillon en bewaar 1000 ml bouillon.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de kruidnagels, de jahe en de kerrieblaadjes voor 5 minuten. Voeg dan het vlees, de lever, de long en de kecap toe en meng goed.
Vervolgens de bouillon toevoegen en kook op laag vuur het verder gaar.

Add comment

Submit

who is online

We have 164 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44176532