Daging Masak Kecap
rundvlees in een donkere kruidige kecapsaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr rundvlees (borst)
100 gr runderlever
100 gr runderlong
10 kruidnagels
1500 ml water
3 cm jahe
13 kerrieblaadjes
4 eetl kecap manis
1 eetl olie
water
Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
5 teentjes knoflook
1/2 theel peper
1 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan water en kook de lever en de long gaar en snijd deze in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het water en kook het vlees gaar. Schep het vlees uit de pan en snijd het in blokjes. Zeef de bouillon en bewaar 1000 ml bouillon.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de kruidnagels, de jahe en de kerrieblaadjes voor 5 minuten. Voeg dan het vlees, de lever, de long en de kecap toe en meng goed.
Vervolgens de bouillon toevoegen en kook op laag vuur het verder gaar.
Zoeken
Laatst gelezen
- Semur Wonogiri - stoofpotje van rundvlees in kruidige saus
- Dadar - Kokospannenkoeken
- Sambal Badjak Djago - gebakken sambal
- Pud Makua Yow - roerbak van aubergine met basilicum en chili
- Sambal Goreng Kacang Merah - rode bonen met lever in pittige romige saus
- Semur jengkol pedas kering - gestoofde Jengkol in pittige saus
- Pempek kapal selam - visdeeg gevuld met eendeneieren
- Payeh Billeh - Gekruide vis
- zoetzure soep met cellofaan mie - 酸辣粉
- Cah Taosi Buncis - gekruide sperziebonen met tahu
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...