Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Yum Tawai - gemengede groenten met saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 

Yum Tawai
gemengede groenten met saus


Ingrediënten:
500 gr aubergine
500 gr kouseband
500 gr kangkung
1/2 rode parika
500 gr tauge
1/2 bananenbloem
500 gr bamboescheuten
water
citroensap

garnering:
1/2 theel sesam zaad
1 eetl bawang goreng

Bereiding:
Snijd de bloem in stukken en wrijf deze in met citroensap en daarna kook deze voor 5 minuten en laat het dan uitlekken. Snijd de aubergine, de kouseband, de bamboe en de kangkung in stukjes. Blancheer de groenten daarna en laat deze uitlekken en meng het door elkaar. Giet de saus erover en strooi de sesamzaad en de bawang goreng erover en serveer.


Yum Tawai saus

ingrediënten:
1 eetl asem
1/2 theel sesam zaad
2 eetl palmsuiker
1 eetl vissaus
1 eetl rode curry pasta (zie recept)
125 ml santen

Bereiding:
Verhit in een wok de santen met de curry pasta en voeg de overige ingrediënten toe en laat en voor een paar minuten zachtjes sudderen.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 279 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42261607