zoeken
Recente reacties




Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.


Laatst gelezen
- Ma Hur - gevulde sinaasappel
- Krengsengan Sandung Lamur - gekruid gestoofd rundvlees
- Perkedel Daging Kentang - Aardappelkoekjes met rundvlees
- Cager telur - gefrituurde eieren
- Bihun Goreng Ayam - gebakken mihoen/mihun met kip
- Santen - bereiding van kokosmelk
- Pepes Tahu Jamur - Gestoomd tahu met paddenstoelen
- Gaeng Ped Gai - gekruide kip
- Pak Boong Fai Daeng - geroekbakte water spinazie (kangkung)
- Empal pedis - droogggebakken vlees
Yum Tawai - gemengede groenten met saus


Yum Tawai
gemengede groenten met saus
Ingrediënten:
500 gr aubergine
500 gr kouseband
500 gr kangkung
1/2 rode parika
500 gr tauge
1/2 bananenbloem
500 gr bamboescheuten
water
citroensap
garnering:
1/2 theel sesam zaad
1 eetl bawang goreng
Bereiding:
Snijd de bloem in stukken en wrijf deze in met citroensap en daarna kook deze voor 5 minuten en laat het dan uitlekken. Snijd de aubergine, de kouseband, de bamboe en de kangkung in stukjes. Blancheer de groenten daarna en laat deze uitlekken en meng het door elkaar. Giet de saus erover en strooi de sesamzaad en de bawang goreng erover en serveer.
Yum Tawai saus
ingrediënten:
1 eetl asem
1/2 theel sesam zaad
2 eetl palmsuiker
1 eetl vissaus
1 eetl rode curry pasta (zie recept)
125 ml santen
Bereiding:
Verhit in een wok de santen met de curry pasta en voeg de overige ingrediënten toe en laat en voor een paar minuten zachtjes sudderen.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Be the first to comment.