zoeken
Recente reacties

1 days ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Laatst gelezen
- Sambal goreng tempeh banjar - Sambal goreng van tempe
- Kaeng Pet Yaang - eend in een pittige curry
- Telur Bumbu Bali - eieren in een pittige rode saus
- Nasi Betawi
- Telor gule bengala - eieren met kerrie
- Chan Pei Fun Gai - gerookte mandarijnen kip
- Belantjang - rundvlees
- Sate blengong masak - sate van drooggebakken pittig gekruide eend
- Soto ayam lagi
- Rendang Ikan Asap - pittige rendang van gerookte vis
Pla Nam - gestoofde vis in een rode saus


Pla Nam
gestoofde vis in een rode saus
Ingrediënten:
700 gr vis filets
2 uien
4 tomaten
2 eetl rijstazijn
4 rode lomboks, ontpit
1 theel zout
1 theel peper
9 takjes koriander
5 eetl olie
Bereiding:
Hak de uien fijn. Pel de tomaten en hak deze fijn. Hak de lomboks fijn. Hak de blaadjes van de koriander fijn.
Verhit in een pan de olie en fruit de ui goudbruin en zacht. Voeg dan de tomaten, de azijn, de lomboks, het zout en de peper toe en meng goed. Sluit de pan af en laat het op laag vuur zo'n 15 minuten sudderen.
Voeg dan de vis toe en sluit de pan weer af en laat het zachtjes sudderen totdat de vis gaar is geworden. Strooi dan de koriander erover en serveer.
gestoofde vis in een rode saus
Ingrediënten:
700 gr vis filets
2 uien
4 tomaten
2 eetl rijstazijn
4 rode lomboks, ontpit
1 theel zout
1 theel peper
9 takjes koriander
5 eetl olie
Bereiding:
Hak de uien fijn. Pel de tomaten en hak deze fijn. Hak de lomboks fijn. Hak de blaadjes van de koriander fijn.
Verhit in een pan de olie en fruit de ui goudbruin en zacht. Voeg dan de tomaten, de azijn, de lomboks, het zout en de peper toe en meng goed. Sluit de pan af en laat het op laag vuur zo'n 15 minuten sudderen.
Voeg dan de vis toe en sluit de pan weer af en laat het zachtjes sudderen totdat de vis gaar is geworden. Strooi dan de koriander erover en serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.