Pla Nam
gestoofde vis in een rode saus
Ingrediënten:
700 gr vis filets
2 uien
4 tomaten
2 eetl rijstazijn
4 rode lomboks, ontpit
1 theel zout
1 theel peper
9 takjes koriander
5 eetl olie
Bereiding:
Hak de uien fijn. Pel de tomaten en hak deze fijn. Hak de lomboks fijn. Hak de blaadjes van de koriander fijn.
Verhit in een pan de olie en fruit de ui goudbruin en zacht. Voeg dan de tomaten, de azijn, de lomboks, het zout en de peper toe en meng goed. Sluit de pan af en laat het op laag vuur zo'n 15 minuten sudderen.
Voeg dan de vis toe en sluit de pan weer af en laat het zachtjes sudderen totdat de vis gaar is geworden. Strooi dan de koriander erover en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Tumis Daging Sapi Paprika - roerbak van gehakt en paprika
- Pallu Kacci - Gekruide cassave bladeren
- Gula Jawa siroop - palmsuiker siroop
- Sambal Buncis - sambal van boontjes
- Frikadel Tahu Goreng - gebakken tahu/tofu balletjes
- Sepat Ayam - kip met mango uit Nusa Tenggara Barat
- Sambal goreng telor - Sambal goreng ei
- Jilabulo - Gekruide kipfilet en kippenhartjes
- Gulai Itik (Padang) - eend in groene pepersaus
- Rebus kubis - gestoofde witte kool
Recente Reacties
Moo Ping - geroosterd varkensvlees (sate)
1 week agoJa en nee Ons recept is een oud en authentiek recept, maar er zijn modernere versies te vindenMoo Ping - geroosterd varkensvlees (sate)
1 week agoHeerlijk gerecht, maar dit recept is incompleet. Essentiële ingredienten die ontbreken 20 g koriander ...Moo Ping - geroosterd varkensvlees (sate)
1 week agoJa, maar dat is het Kai gewordenMoo Ping - geroosterd varkensvlees (sate)
1 week agoKan het ook met kippen blokjesBalado Telur Cabai Hijau - eieren in groene peper saus
1 month agowerkelijk erg lekker, ga ik vaker maken, heerlijk!!!