logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Pla Lat
gebakken vis met saus

Ingrediënten:
500 gr makreel
olie

Ingrediënten saus:
2 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 rode rawits
2 eetl vissaus
2 eetl palmsuiker
2 eetl limoensap
2 eetl vis bouillon (zie recept)

Bereiding:
Maak de vis schoon. Verhit in een pan voldoende olie op heet vuur en bak de vis gaar en totdat het vel krokant is geworden. Schep daarna de vis uit de pan.
Hak de sjalotjes en de knoflook fijn. Snijd de rawits fijn. Giet de olie af en verhit de pan opnieuw. Fruit de sjalotjes en de knoflook voor 2 minuten en schep de helft uit de pan.
Dan de rawits, de vissaus, de palmsuiker, het limoensap en de bouillon toevoegen en bak al roerend totdat de saus indikt. Schep dan de andere helft van de sjalotjes/knoflook toe en meng goed.
Schep de saus over de vis en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 101 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44392097