Pla Lat
gebakken vis met saus
Ingrediënten:
500 gr makreel
olie
Ingrediënten saus:
2 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 rode rawits
2 eetl vissaus
2 eetl palmsuiker
2 eetl limoensap
2 eetl vis bouillon (zie recept)
Bereiding:
Maak de vis schoon. Verhit in een pan voldoende olie op heet vuur en bak de vis gaar en totdat het vel krokant is geworden. Schep daarna de vis uit de pan.
Hak de sjalotjes en de knoflook fijn. Snijd de rawits fijn. Giet de olie af en verhit de pan opnieuw. Fruit de sjalotjes en de knoflook voor 2 minuten en schep de helft uit de pan.
Dan de rawits, de vissaus, de palmsuiker, het limoensap en de bouillon toevoegen en bak al roerend totdat de saus indikt. Schep dan de andere helft van de sjalotjes/knoflook toe en meng goed.
Schep de saus over de vis en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Iga Bakar Kecap - geroosterde spareribs met kecap
- Pastel Goreng - indische pasteitjes
- Mangut Lele - gebakken vis in pittige romige saus
- Botok Lamtoro Teri Asin - Gestoomd gekruid vis
- Sambal kelapa - Sambal met geraspte kokos
- Semur Telus Isi - gevulde eieren in kecap saus
- Bebek Lada Hitam - gestoofde eend in een pittige pepersaus
- Masubah - pannekoek
- Ayam Kecap - kip in kruidige kecapsaus
- Ayam Bakar Kuah Santan - geroosterde kip in kokosmelksaus
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...