Ikan Belanak Masak Acar Kuning
gebakken vis in een geelgroene kruidensaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 mullet / barbeel
1 theel asemwater
1/2 theel zout
olie
1 salam blad
3 sjalotjes
6 groene rawits
300 ml water
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
1/4 theel azijn
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
3 teentjes knoflook
4 kemiri noten
2 cm kunyit
1/2 cm jahe
1 cm laos
Cara membuat:
bereiding
Maak de vis schoon en verdeel deze in vier porties. Marineer de vis met het asemwater en het zout en laat dit 15 minuten intrekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de sjalotjes en de rawits in dunne plakjes. Verhit in een pan de olie en bak hierin de vis en leg deze opzij.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de salam voor 3 minuten. Voeg de sjalotjes en de rawits toe en bak dit 2 mnuten. Dan het water, het zout en de plamsuiker toevoegen en breng aan de kook. Voeg dan de vis toe en bak dit todat het vocht is vrijwel is verdwenen. Roer dan de azijn erdoor en serveer.