logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 3 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 3 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Ikan Belanak Masak Acar Kuning
gebakken vis in een geelgroene kruidensaus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 mullet / barbeel
1 theel asemwater
1/2 theel zout
olie
 
1 salam blad
3 sjalotjes
6 groene rawits
300 ml water
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
1/4 theel azijn
2 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
3 teentjes knoflook
4 kemiri noten
2 cm kunyit
1/2 cm jahe
1 cm laos
 
Cara membuat:
bereiding
Maak de vis schoon en verdeel deze in vier porties. Marineer de vis met het asemwater en het zout en laat dit 15 minuten intrekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de sjalotjes en de rawits in dunne plakjes. Verhit in een pan de olie en bak hierin de vis en leg deze opzij.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de salam voor 3 minuten. Voeg de sjalotjes en de rawits toe en bak dit 2 mnuten. Dan het water, het zout en de plamsuiker toevoegen en breng aan de kook. Voeg dan de vis toe en bak dit todat het vocht is vrijwel is verdwenen. Roer dan de azijn erdoor en serveer.
 

Add comment

Submit

who is online

We have 32 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44160730