Gekruid varkenszwoerd
Bahan-bahan:
ingrediënten:
275 gr varkenszwoerd
1 bosje ketumbar blad
30 cm varkensdarm
olie
450 ml varkensbloed
3 eetl. varkensvet
1 theel. suiker
2 theel. zout
water
Haluskan;
boemboe:
2 theel. ketumbarzaadjes
6 sjalotjes
4 teentjes knoflook
6 rawits
Cara membuat:
bereiding:
Kook eerst de zwoerd voor 1 uur in het water, laat daarna uitlekken en snijd het dan in dunne reepjes. Snijd de darmen in kleine stukjes. Rooster de ketumbarzaadjes. Wrijf of maal dan de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta.
Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de darmen krokant. Meng dit met de zwoerd en het bloed. Verhit vervolgens in de wok/wadjan het vet en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan het vleesmengsel toe en roer dit voor 5 minuten totdat je het bloed ziet verkleuren. Voeg dan de ketumbarblaadjes toe en roer alles goed door.
ingrediënten:
275 gr varkenszwoerd
1 bosje ketumbar blad
30 cm varkensdarm
olie
450 ml varkensbloed
3 eetl. varkensvet
1 theel. suiker
2 theel. zout
water
Haluskan;
boemboe:
2 theel. ketumbarzaadjes
6 sjalotjes
4 teentjes knoflook
6 rawits
Cara membuat:
bereiding:
Kook eerst de zwoerd voor 1 uur in het water, laat daarna uitlekken en snijd het dan in dunne reepjes. Snijd de darmen in kleine stukjes. Rooster de ketumbarzaadjes. Wrijf of maal dan de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta.
Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de darmen krokant. Meng dit met de zwoerd en het bloed. Verhit vervolgens in de wok/wadjan het vet en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan het vleesmengsel toe en roer dit voor 5 minuten totdat je het bloed ziet verkleuren. Voeg dan de ketumbarblaadjes toe en roer alles goed door.