logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Bihun Siram Capcay Goreng Kekian
mihun met gemengde groenten en kekian

Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr mihun
200 gr garnalen, gepeld
200 gr kekian (zie recept)
1 wortel
100 gr broccoli
3 stengels caisim/choisam/paksoy
100 gr maiskorrels (vers)
1 eetl oestersaus
1 eetl saus tomat (zie recept)
2 eetl kecap manis
1/2 theel zout
1/2 theel peper
500 ml water
2 lente-uitjes
2 eetl maizena opgelost in 2 eetl water
1 theel sesam olie
olie
water

Cara membuat:
bereiding;
Week eerst de mihun in heet water, laat uitlekken. Verhit in een pan wat olie en bak de mihun geheel droog en zet apart. Snijd de kekian in plakjes, de wortel in schuine reepjes, de broccoli in kleine roosjes, de lente-ui in kleine plakjes en de caisim in stukjes.
Verhit in een pan 2 eetl olie en bak de garnalen voor 2 minuten. Voeg dan de kekian, de wortel en de broccoli toe en bak deze zacht. Dan de mais en de caisim toevoegen en bak deze zacht. Dan de kecap, de oestersaus, de saus tomat, het zout en de peper toevoegen en meng goed. Vervolgens het water toevoegen en breng aan de kook.
Voeg dan de maizena oplossing toe samen met de sesamolie en roer zodat de saus gaat binden. Schep dan de lente-ui erdoor en meng alles goed.
Schep de groenten met saus over de mihun en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 424 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44421600