zoeken
Recente reacties

21 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

4 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Kwee Talem 1 - twee kleuren pudding
- Pepes Kerang - in bananenblad gestoomde gekruide mosselen
- Sumpia - andere loempia
- Jaja batun bedil - kleefrijstkoek in gulajawasaus
- Kwee lapis 1 - kokosmelkpudding in laagjes
- Sambal Godok
- Ayam masak santan berempah - gekruide kip gestoofd in kokosmelk
- Tahu Ketoprak - tahu met groenten
- Kue Talam Kelapa - gestoomde kokos custard
- Sayur Kapau - gestoofd rundvlees met groenten
Bihun Siram Capcay Goreng Kekian - mihun met gemengde groenten en kekian


Bihun Siram Capcay Goreng Kekian
mihun met gemengde groenten en kekian
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr mihun
200 gr garnalen, gepeld
200 gr kekian (zie recept)
1 wortel
100 gr broccoli
3 stengels caisim/choisam/paksoy
100 gr maiskorrels (vers)
1 eetl oestersaus
1 eetl saus tomat (zie recept)
2 eetl kecap manis
1/2 theel zout
1/2 theel peper
500 ml water
2 lente-uitjes
2 eetl maizena opgelost in 2 eetl water
1 theel sesam olie
olie
water
Cara membuat:
bereiding;
Week eerst de mihun in heet water, laat uitlekken. Verhit in een pan wat olie en bak de mihun geheel droog en zet apart. Snijd de kekian in plakjes, de wortel in schuine reepjes, de broccoli in kleine roosjes, de lente-ui in kleine plakjes en de caisim in stukjes.
Verhit in een pan 2 eetl olie en bak de garnalen voor 2 minuten. Voeg dan de kekian, de wortel en de broccoli toe en bak deze zacht. Dan de mais en de caisim toevoegen en bak deze zacht. Dan de kecap, de oestersaus, de saus tomat, het zout en de peper toevoegen en meng goed. Vervolgens het water toevoegen en breng aan de kook.
Voeg dan de maizena oplossing toe samen met de sesamolie en roer zodat de saus gaat binden. Schep dan de lente-ui erdoor en meng alles goed.
Schep de groenten met saus over de mihun en serveer.
mihun met gemengde groenten en kekian
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr mihun
200 gr garnalen, gepeld
200 gr kekian (zie recept)
1 wortel
100 gr broccoli
3 stengels caisim/choisam/paksoy
100 gr maiskorrels (vers)
1 eetl oestersaus
1 eetl saus tomat (zie recept)
2 eetl kecap manis
1/2 theel zout
1/2 theel peper
500 ml water
2 lente-uitjes
2 eetl maizena opgelost in 2 eetl water
1 theel sesam olie
olie
water
Cara membuat:
bereiding;
Week eerst de mihun in heet water, laat uitlekken. Verhit in een pan wat olie en bak de mihun geheel droog en zet apart. Snijd de kekian in plakjes, de wortel in schuine reepjes, de broccoli in kleine roosjes, de lente-ui in kleine plakjes en de caisim in stukjes.
Verhit in een pan 2 eetl olie en bak de garnalen voor 2 minuten. Voeg dan de kekian, de wortel en de broccoli toe en bak deze zacht. Dan de mais en de caisim toevoegen en bak deze zacht. Dan de kecap, de oestersaus, de saus tomat, het zout en de peper toevoegen en meng goed. Vervolgens het water toevoegen en breng aan de kook.
Voeg dan de maizena oplossing toe samen met de sesamolie en roer zodat de saus gaat binden. Schep dan de lente-ui erdoor en meng alles goed.
Schep de groenten met saus over de mihun en serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.