Bihun Siram Capcay Goreng Kekian
mihun met gemengde groenten en kekian
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr mihun
200 gr garnalen, gepeld
200 gr kekian (zie recept)
1 wortel
100 gr broccoli
3 stengels caisim/choisam/paksoy
100 gr maiskorrels (vers)
1 eetl oestersaus
1 eetl saus tomat (zie recept)
2 eetl kecap manis
1/2 theel zout
1/2 theel peper
500 ml water
2 lente-uitjes
2 eetl maizena opgelost in 2 eetl water
1 theel sesam olie
olie
water
Cara membuat:
bereiding;
Week eerst de mihun in heet water, laat uitlekken. Verhit in een pan wat olie en bak de mihun geheel droog en zet apart. Snijd de kekian in plakjes, de wortel in schuine reepjes, de broccoli in kleine roosjes, de lente-ui in kleine plakjes en de caisim in stukjes.
Verhit in een pan 2 eetl olie en bak de garnalen voor 2 minuten. Voeg dan de kekian, de wortel en de broccoli toe en bak deze zacht. Dan de mais en de caisim toevoegen en bak deze zacht. Dan de kecap, de oestersaus, de saus tomat, het zout en de peper toevoegen en meng goed. Vervolgens het water toevoegen en breng aan de kook.
Voeg dan de maizena oplossing toe samen met de sesamolie en roer zodat de saus gaat binden. Schep dan de lente-ui erdoor en meng alles goed.
Schep de groenten met saus over de mihun en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Kagape kambing - Lamsvlees in kruidige saus
- Piendang Kuning - Gestoofde gele kip
- samgyeopsal gui - geroosterd buikspek
- Panada - Pasteitjes met gerookte vis
- Oseng Daging Wijen - gestoofd rundvlees met sesam
- Sumpia - andere loempia
- Bola daging bumbu Bali - gehaktballetjes op Balinese wijze
- Sayur piendang kuning - zurige gele vlees-groentesoep
- Jamur Kecap Manis - gebakken paddenstoelen in kecapsaus
- Ikan Patin Masak Santan - vis in kruidige kokosmelksaus
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...