Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Pelepah Manuk (NTT) - geroosterde kip in kokosmelksaus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Pelepah Manuk (NTT)
geroosterde kip in kokosmelksaus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip (800 gr)
600 ml kokosmelk (van 1/2 kokosnoot)
4 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
10 sjalotjes
9 teentjes knoflook
8 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
5 kemiri noten
1 theel terasi/trasi bakar
4 cm kunyit
2 theel zout
1 theel palmsuiker

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip doormidden maar niet door en druk plat.  Rooster de kip daarna boven een houtskoolvuurtje goudbruin en vrijwel gaar. Zet apart.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 6 minuten. Voeg dan de kip en de kokosmelk toe en kook het geheel zachtjes gaar.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 249 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41065000