zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Nasi Lengko - gebakken rijst met tahu en tempe in pindasaus uit Ciribon
- Bami Goreng Sama Udang - eenvoudige gebakken mie met garnalen
- Tumis Kecipir Kacang Panjang - gestoofde gekruide boontjes
- Sate blengong masak - sate van drooggebakken pittig gekruide eend
- Iga Sapi Goyang Lidah - gekruide geroosterde spareribs
- Ansjovis bouillon 1 - eenvoudig
- Sambal Ini koro - Sambal met lente-uitjes
- Leher Ayam Kuah Tuturuga - Stoofpotje van kip in kokosmelk
- Ikan lombok jeruk tomat - pittige vis
- Ayam Bumbu Rujak - kip in pittige, zoetzure saus
Pelepah Manuk - gekruide in kokosmelk gestoofde kip


Pelepah Manuk
gekruide in kokosmelk gestoofde kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
2 theel zout
1 theel palmsuiker
500 ml kokosmelk
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
9 rode lomboks
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
5 kemiri noten
1 theel trassi
4 cm kunyit
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip open en druk deze daarna plat. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Rooster de kip boven een houtskoolvuurtje bruin. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 4 minuten. Voeg dan de kip toe en meng alles goed. Dan de kokosmelk, het zout en de palmsuiker toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat de kip gaar is en de saus in ingedikt.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.