banner2

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 4 months ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 5 months ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Jcm Avatar
Bernard 6 months ago Opor Daging - gestoofd rundvlees
Erg smakelijk, al heb ik wel wat rawits erin verwerkt en de kentjoer weggelaten.
Jcm Avatar
Jet van Steijn 6 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Icon Write a comment
Lontong Balap - Soep met longtong , lentho en tauge

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Lontong Balap
Soep met longtong , lentho en tauge


Bahan-bahan:
Ingrediënten:
Lontong
200 gr gebakken tahu/tofu, in blokjes

Bahan-bahan sop:

Ingrediënten:
100 gr rundvlees
500 ml water
250 gr tauge
1 bleekselderij stengel

Haluskan:
Bumbu:
3 sjalotjes
3 teentjes knoflook
¼ theel peper

Taburan:
Garnering:
2 eetl bawang goreng
2 eetl kecap manis
sambal petis (zie recept)

bahan-bahan lentho:
ingrediënten balletjes:
50 gr rode soya bonen
50 gr tapioca bloem
30 gr geraspte kokos
1 theel ketumbar
3 sjalotjes
3 teentjes knoflook
½ theel peper
½ theel zout
water
olie

Cara membuat sop:
Bereiding:
Verhit in een pan het water en voeg het vlees toe en laat dit 1 uur zachtjes trekken. Schep het vlees uit de pan. Snijd de bleekselderij in stukjes. Wrijf of maal de sjalotjes, de knoflook, de peper en het zout fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 2 minuten. Voeg het toe aan de bouillon en laat dit 5 minuten zachtjes sudderen. Dan de bleekselderij en de taugé toevoegen en laat dit nog 2 minuten zachtjes sudderen.

Cara membuat lentho:
Bereiding lentho:
Verhit in een pan het water en kook hierin de soya bonen zacht en schep deze daarna uit het water. Wrijf of maal de sjalotjes, de knoflook, de ketumbar, het zout, de pepper en de soya bonen fijn tot een pasta. Meng de tapioca en de kokos erdoor en vorm hiervan kleine balletjes. Verhit in een wok de olie en bak de balletjes bruin en krokant.

Serveer:
Snijd de lontong in blokjes en leg deze in de kommen. Leg daarbij de lentho en de gebakken tahu. Schep de sop erover, besprenkel het met de kecap en garneer dit met de bawang goreng en de sambal.

Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 239 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
37194556