zoeken
Recente reacties

Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.





Laatst gelezen
- Manisan mangga pedis - stukjes mango
- Tenggiro Peu Aweuh - vis gestoofd met kerrieblad
- Balado Teri Kacang - pittig gebakken visjes met pinda's
- Dadar Telur Kacang Tanah - gekruide omelet met pinda's
- Gule itik - eend in een pittige en kruidige kokossaus
- Ayam Gongso - kip in een pittige zoete saus met kool
- Tumis Sawi Putih - roerbak van Chinese kool
- Bebotok Daging - gestoomd gekruid gehakt
- Bakwan Udang - gekruide garnalen koekjes
- Pindang Cuwe Balut Sambal - pittig gekruide vis
Lontong Balap - Soep met longtong , lentho en tauge


Lontong Balap
Soep met longtong , lentho en tauge
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
Lontong
200 gr gebakken tahu/tofu, in blokjes
Bahan-bahan sop:
Ingrediënten:
100 gr rundvlees
500 ml water
250 gr tauge
1 bleekselderij stengel
Haluskan:
Bumbu:
3 sjalotjes
3 teentjes knoflook
¼ theel peper
Taburan:
Garnering:
2 eetl bawang goreng
2 eetl kecap manis
sambal petis (zie recept)
bahan-bahan lentho:
ingrediënten balletjes:
50 gr rode soya bonen
50 gr tapioca bloem
30 gr geraspte kokos
1 theel ketumbar
3 sjalotjes
3 teentjes knoflook
½ theel peper
½ theel zout
water
olie
Cara membuat sop:
Bereiding:
Verhit in een pan het water en voeg het vlees toe en laat dit 1 uur zachtjes trekken. Schep het vlees uit de pan. Snijd de bleekselderij in stukjes. Wrijf of maal de sjalotjes, de knoflook, de peper en het zout fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 2 minuten. Voeg het toe aan de bouillon en laat dit 5 minuten zachtjes sudderen. Dan de bleekselderij en de taugé toevoegen en laat dit nog 2 minuten zachtjes sudderen.
Cara membuat lentho:
Bereiding lentho:
Verhit in een pan het water en kook hierin de soya bonen zacht en schep deze daarna uit het water. Wrijf of maal de sjalotjes, de knoflook, de ketumbar, het zout, de pepper en de soya bonen fijn tot een pasta. Meng de tapioca en de kokos erdoor en vorm hiervan kleine balletjes. Verhit in een wok de olie en bak de balletjes bruin en krokant.
Serveer:
Snijd de lontong in blokjes en leg deze in de kommen. Leg daarbij de lentho en de gebakken tahu. Schep de sop erover, besprenkel het met de kecap en garneer dit met de bawang goreng en de sambal.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Be the first to comment.