1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

recente reacties

susanne
moet daar niet iets van nats bij
Pancong - kokoscake in Joomla Article
Chantal
Gemaakt als extraatje voor bij de kersthapjes. Hier al helemaal goedgekeurd! Moet me inhouden niet s...
Sophie
Goedenavond!
Dank voor dit recept. Ik heb het net gemaakt en het was heerlijk. Ik vroeg me af wat ...
Nachita Wolff Schoemaker
Mijn moeder (Indo-Chinese vrouw, op Java geboren en getogen, evenals ik) deed geen tomaten bij de Da...
Mevr. J.A. Kalff
Verkoopt u ook melkvis, zo niet waar kan ik het kopen?

@ bijvoorbeeld bij schmidtzeevis maar kan ...

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Lontong Balap
Soep met longtong , lentho en tauge


Bahan-bahan:
Ingrediënten:
Lontong
200 gr gebakken tahu/tofu, in blokjes

Bahan-bahan sop:

Ingrediënten:
100 gr rundvlees
500 ml water
250 gr tauge
1 bleekselderij stengel

Haluskan:
Bumbu:
3 sjalotjes
3 teentjes knoflook
¼ theel peper

Taburan:
Garnering:
2 eetl bawang goreng
2 eetl kecap manis
sambal petis (zie recept)

bahan-bahan lentho:
ingrediënten balletjes:
50 gr rode soya bonen
50 gr tapioca bloem
30 gr geraspte kokos
1 theel ketumbar
3 sjalotjes
3 teentjes knoflook
½ theel peper
½ theel zout
water
olie

Cara membuat sop:
Bereiding:
Verhit in een pan het water en voeg het vlees toe en laat dit 1 uur zachtjes trekken. Schep het vlees uit de pan. Snijd de bleekselderij in stukjes. Wrijf of maal de sjalotjes, de knoflook, de peper en het zout fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 2 minuten. Voeg het toe aan de bouillon en laat dit 5 minuten zachtjes sudderen. Dan de bleekselderij en de taugé toevoegen en laat dit nog 2 minuten zachtjes sudderen.

Cara membuat lentho:
Bereiding lentho:
Verhit in een pan het water en kook hierin de soya bonen zacht en schep deze daarna uit het water. Wrijf of maal de sjalotjes, de knoflook, de ketumbar, het zout, de pepper en de soya bonen fijn tot een pasta. Meng de tapioca en de kokos erdoor en vorm hiervan kleine balletjes. Verhit in een wok de olie en bak de balletjes bruin en krokant.

Serveer:
Snijd de lontong in blokjes en leg deze in de kommen. Leg daarbij de lentho en de gebakken tahu. Schep de sop erover, besprenkel het met de kecap en garneer dit met de bawang goreng en de sambal.

Leave your comments

Post comment as a guest

0 / 250 Character restriction
Your text should be in between 10-250 characters
  • No comments found

who is online

We hebben 86 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
35416367