1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

@Rongewoon in de oven kan ook hoor, maar een houtskoolvuurtje is lekkerder
Erg lekker recept zeker de moeite waard , ik sjoemel wel een beetje want een houtvuurtje in mijn keuken gaat wat ver
Ziet er lekker uit
erg lekker op deze wijze
E. Tomatala 2 months ago
Het duurt wel erg lang om het recept uiteindelijk te vinden, toch is het wel duidelijk. Dank u wel en succes met uw site
Groetjes E. Tomatala-Pesulima.
jenny MORRIS 2 months ago
hartelyk bedankt voor uw recepten
Henk 2 months ago
Kunt u ook zeggen hoeveel sjalotjes?
Rene 2 months ago
Was erg lekker bedankt!
susanne 3 months ago
moet daar niet iets van nats bij
Chantal 5 months ago
Gemaakt als extraatje voor bij de kersthapjes. Hier al helemaal goedgekeurd! Moet me inhouden niet stiekem alles vandaag al op te snoepen
Write a comment

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Lontong Balap
Soep met longtong , lentho en tauge


Bahan-bahan:
Ingrediënten:
Lontong
200 gr gebakken tahu/tofu, in blokjes

Bahan-bahan sop:

Ingrediënten:
100 gr rundvlees
500 ml water
250 gr tauge
1 bleekselderij stengel

Haluskan:
Bumbu:
3 sjalotjes
3 teentjes knoflook
¼ theel peper

Taburan:
Garnering:
2 eetl bawang goreng
2 eetl kecap manis
sambal petis (zie recept)

bahan-bahan lentho:
ingrediënten balletjes:
50 gr rode soya bonen
50 gr tapioca bloem
30 gr geraspte kokos
1 theel ketumbar
3 sjalotjes
3 teentjes knoflook
½ theel peper
½ theel zout
water
olie

Cara membuat sop:
Bereiding:
Verhit in een pan het water en voeg het vlees toe en laat dit 1 uur zachtjes trekken. Schep het vlees uit de pan. Snijd de bleekselderij in stukjes. Wrijf of maal de sjalotjes, de knoflook, de peper en het zout fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 2 minuten. Voeg het toe aan de bouillon en laat dit 5 minuten zachtjes sudderen. Dan de bleekselderij en de taugé toevoegen en laat dit nog 2 minuten zachtjes sudderen.

Cara membuat lentho:
Bereiding lentho:
Verhit in een pan het water en kook hierin de soya bonen zacht en schep deze daarna uit het water. Wrijf of maal de sjalotjes, de knoflook, de ketumbar, het zout, de pepper en de soya bonen fijn tot een pasta. Meng de tapioca en de kokos erdoor en vorm hiervan kleine balletjes. Verhit in een wok de olie en bak de balletjes bruin en krokant.

Serveer:
Snijd de lontong in blokjes en leg deze in de kommen. Leg daarbij de lentho en de gebakken tahu. Schep de sop erover, besprenkel het met de kecap en garneer dit met de bawang goreng en de sambal.

Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 92 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
35765431