1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

@Rongewoon in de oven kan ook hoor, maar een houtskoolvuurtje is lekkerder
Erg lekker recept zeker de moeite waard , ik sjoemel wel een beetje want een houtvuurtje in mijn keuken gaat wat ver
Ziet er lekker uit
erg lekker op deze wijze
E. Tomatala 2 months ago
Het duurt wel erg lang om het recept uiteindelijk te vinden, toch is het wel duidelijk. Dank u wel en succes met uw site
Groetjes E. Tomatala-Pesulima.
jenny MORRIS 2 months ago
hartelyk bedankt voor uw recepten
Henk 2 months ago
Kunt u ook zeggen hoeveel sjalotjes?
Rene 2 months ago
Was erg lekker bedankt!
susanne 3 months ago
moet daar niet iets van nats bij
Chantal 5 months ago
Gemaakt als extraatje voor bij de kersthapjes. Hier al helemaal goedgekeurd! Moet me inhouden niet stiekem alles vandaag al op te snoepen
Write a comment

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Lontong Balapan
Soep met lontong en lento goreng
Bahan-bahan:
ingrediënten:
4 lontong
8 lento goreng
4 bosuitjes
100 gr taugé
1/2 blok tahu/tofu
olie
4 sjalotten
4 teentjes knoflook
4 cm gember (jahe/djahé)
1 theel, gula jawa (palmsuiker)
1000 ml water
1/2 theel. witte peper
zout naar smaak

taburan:
garnering:
sambal petis

Cara membuat:
Bereiding:
Blancheer de tauge in kokend water en koel deze af met koud water. Snijd de lontong in plakjes en de lento doormidden. Snijd de bos of lenteuitjes in reepjes. Snijd de sjalotten en de knoflook in plakjes. Wrijf of maal de gember met de palmsuiker fijn. Snijd de tahu in plakken. Verhit in een wok/wadjan voldoende olie en bak de tahu goudbruin. Verhit in een wok/wadjan opnieuw 3 eetl olie en fruit hierin de sjalotten en de knoflook voor 3 minuten.
Kook het water en voeg de gember/suiker, de peper, het zout, de sjalotten en de knoflook er aan toe. Leg in elk bord/kom wat tahu, bosuitje, lontong en lento en giet de bouillon erover. Garneer/serveer dit met de sambal.
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 145 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
35759927