Soep met lontong en lento goreng
Bahan-bahan:
ingrediënten:
4 lontong
8 lento goreng
4 bosuitjes
100 gr taugé
1/2 blok tahu/tofu
olie
4 sjalotten
4 teentjes knoflook
4 cm gember (jahe/djahé)
1 theel, gula jawa (palmsuiker)
1000 ml water
1/2 theel. witte peper
zout naar smaak
taburan:
garnering:
sambal petis
Cara membuat:
Bereiding:
Blancheer de tauge in kokend water en koel deze af met koud water. Snijd de lontong in plakjes en de lento doormidden. Snijd de bos of lenteuitjes in reepjes. Snijd de sjalotten en de knoflook in plakjes. Wrijf of maal de gember met de palmsuiker fijn. Snijd de tahu in plakken. Verhit in een wok/wadjan voldoende olie en bak de tahu goudbruin. Verhit in een wok/wadjan opnieuw 3 eetl olie en fruit hierin de sjalotten en de knoflook voor 3 minuten.
Kook het water en voeg de gember/suiker, de peper, het zout, de sjalotten en de knoflook er aan toe. Leg in elk bord/kom wat tahu, bosuitje, lontong en lento en giet de bouillon erover. Garneer/serveer dit met de sambal.
ingrediënten:
4 lontong
8 lento goreng
4 bosuitjes
100 gr taugé
1/2 blok tahu/tofu
olie
4 sjalotten
4 teentjes knoflook
4 cm gember (jahe/djahé)
1 theel, gula jawa (palmsuiker)
1000 ml water
1/2 theel. witte peper
zout naar smaak
taburan:
garnering:
sambal petis
Cara membuat:
Bereiding:
Blancheer de tauge in kokend water en koel deze af met koud water. Snijd de lontong in plakjes en de lento doormidden. Snijd de bos of lenteuitjes in reepjes. Snijd de sjalotten en de knoflook in plakjes. Wrijf of maal de gember met de palmsuiker fijn. Snijd de tahu in plakken. Verhit in een wok/wadjan voldoende olie en bak de tahu goudbruin. Verhit in een wok/wadjan opnieuw 3 eetl olie en fruit hierin de sjalotten en de knoflook voor 3 minuten.
Kook het water en voeg de gember/suiker, de peper, het zout, de sjalotten en de knoflook er aan toe. Leg in elk bord/kom wat tahu, bosuitje, lontong en lento en giet de bouillon erover. Garneer/serveer dit met de sambal.