Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Lontong Balapan - Soep met lontong en lento goreng

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Lontong Balapan
Soep met lontong en lento goreng
Bahan-bahan:
ingrediënten:
4 lontong
8 lento goreng
4 bosuitjes
100 gr taugé
1/2 blok tahu/tofu
olie
4 sjalotten
4 teentjes knoflook
4 cm gember (jahe/djahé)
1 theel, gula jawa (palmsuiker)
1000 ml water
1/2 theel. witte peper
zout naar smaak

taburan:
garnering:
sambal petis

Cara membuat:
Bereiding:
Blancheer de tauge in kokend water en koel deze af met koud water. Snijd de lontong in plakjes en de lento doormidden. Snijd de bos of lenteuitjes in reepjes. Snijd de sjalotten en de knoflook in plakjes. Wrijf of maal de gember met de palmsuiker fijn. Snijd de tahu in plakken. Verhit in een wok/wadjan voldoende olie en bak de tahu goudbruin. Verhit in een wok/wadjan opnieuw 3 eetl olie en fruit hierin de sjalotten en de knoflook voor 3 minuten.
Kook het water en voeg de gember/suiker, de peper, het zout, de sjalotten en de knoflook er aan toe. Leg in elk bord/kom wat tahu, bosuitje, lontong en lento en giet de bouillon erover. Garneer/serveer dit met de sambal.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 69 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41068813