zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Pempek lenjer - visdeeg
- Tahu Campur - tahoe met garnalen
- Sate Asem-Asem Ayam - sate van kip met ananas
- Sup Ikan Gurami - gekruide vissoep
- Sambal kenari - Sambal met kenarinoten
- Ayam Bumbu Cabai Hijau - gebakken kip in een groene peper saus
- Sambal kacang / katjang - sambal van pinda's
- Lawar ikan - Salade van rauwe visjes
- Sapi Campur Malang - hachee uit Malang
- Pesmol Mujair - gebakken vis in kruidige romige saus
Pindang kudus - rundvlees in een kruidige wat zure soep


Pindang kudus
rundvlees in een kruidige wat zure soep
Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr rundvlees
2000 ml water
50 gr melinjo blad
2 salam blad
4 theel zout
1 eetl palmsuiker
2 eetl asam water
250 ml santen asli
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 kluwek
1/2 theel trasi bakar
1 theel ketumbar
1 cm laos
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Verhit in een pan het water en voeg het vlees toe. Kook het vlees gaar en schep dit uit de pan. Laat 1500 ml bouillon achter. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam voor 3 minuten. Voeg het vlees samen met de bumbu, het zout, de palmsuiker en het asemwater bij de bouillon en kook dit voor 5 minuten. Dan de melinjo en de santen toevoegen en kook het geheel zachtjes gaar.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.