logo

Recente Reacties

Kering Tempe Kacang
Gebakken tempé met pinda's
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr tempé
4 rode lomboks
1 theel asem
5 eetl. water
125 gr pinda's
1 eetl. geraspte gula jawa (palmsuiker)
1 theel. suiker
zout naar smaak
olie

Haluskan:
boemboe:
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
4 cm laos

Cara mambuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de tempe julliene. Ontpit de lomboks en snijd ook deze in reepjes. Meng de asem door het water. Verhit in een wok/wadjan voldoende olie en fruit hierin afzonderlijk van elkaar de tempe en de pinda's goudbruin en laat deze uitlekken op keukenpapier. Giet de olie uit de wok/wadjan maar laat 3 eetl olie achter. Fruit hierin de boemboe voor 3 minuten en voeg dan de palmsuiker, het zout, de normale suiker en het asemwater toe en bak dit nog 3 minuten door. Dan de tempe, de lomboks en de pinda's toevoegen en het geheel nog 2 minuten doorbakken.

Add comment

Submit

who is online

We have 186 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 42997751