logo

Recente Reacties

  • Sambal Miso

    dragon 5 days ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 6 days ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
     
  • Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui

    René 3 weeks ago
    Biefstuk werkt prima.
     
  • Ayam paniki - een wat hete kip

    Asiancook 1 month ago
    Valt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...
Kering Tempe Kacang
Gebakken tempé met pinda's
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr tempé
4 rode lomboks
1 theel asem
5 eetl. water
125 gr pinda's
1 eetl. geraspte gula jawa (palmsuiker)
1 theel. suiker
zout naar smaak
olie

Haluskan:
boemboe:
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
4 cm laos

Cara mambuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de tempe julliene. Ontpit de lomboks en snijd ook deze in reepjes. Meng de asem door het water. Verhit in een wok/wadjan voldoende olie en fruit hierin afzonderlijk van elkaar de tempe en de pinda's goudbruin en laat deze uitlekken op keukenpapier. Giet de olie uit de wok/wadjan maar laat 3 eetl olie achter. Fruit hierin de boemboe voor 3 minuten en voeg dan de palmsuiker, het zout, de normale suiker en het asemwater toe en bak dit nog 3 minuten door. Dan de tempe, de lomboks en de pinda's toevoegen en het geheel nog 2 minuten doorbakken.

Add comment

Submit

who is online

We have 144 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44140104