banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 6 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Icon Write a comment
Kering Tempe Kacang - Gebakken tempé met pinda's

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Kering Tempe Kacang
Gebakken tempé met pinda's
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr tempé
4 rode lomboks
1 theel asem
5 eetl. water
125 gr pinda's
1 eetl. geraspte gula jawa (palmsuiker)
1 theel. suiker
zout naar smaak
olie

Haluskan:
boemboe:
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
4 cm laos

Cara mambuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de tempe julliene. Ontpit de lomboks en snijd ook deze in reepjes. Meng de asem door het water. Verhit in een wok/wadjan voldoende olie en fruit hierin afzonderlijk van elkaar de tempe en de pinda's goudbruin en laat deze uitlekken op keukenpapier. Giet de olie uit de wok/wadjan maar laat 3 eetl olie achter. Fruit hierin de boemboe voor 3 minuten en voeg dan de palmsuiker, het zout, de normale suiker en het asemwater toe en bak dit nog 3 minuten door. Dan de tempe, de lomboks en de pinda's toevoegen en het geheel nog 2 minuten doorbakken.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 321 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39096300