logo

Recente Reacties

Kupat Tahu
ketupat met tahu in pindasaus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 tahu
100 gr tauge
4 ketupat (gestoomde rijstcakes in bananenblad)
olie
water
 
Bahan saus kacang:
ingrediënten pindasaus:
4 rode lomboks
4 rode rawits
5 teentjes knoflook
125 gr gebakken pinda's
2 eetl kecap manis
2 eetl asamwater
250 ml water
1 theel zout
50 gr palmsuiker
 
Taburan:
garnering:
2 stengels bleekselderij
4 eetl bawang goreng
kroepoek
 
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water en blancheer de tauge en laat daarna afkoelen. Snijd de tahu in  blokjes. Verhit in een pan de olie en bak de tahu goudbruin en laat deze daarna uitlekken op keukenpapier. Snijd de ketupat in stukken. Snijd de bleekselderij in dunne plakjes.
Wrijf of maal de lomboks, de rawits, de knoflook, de pinda's, het zout en de plamsuiker fijn tot een pasta. Meng de kecap, het water en het asamwater erdoor en vorm een gladde massa.
Meng de tahu, de tauge en de ketupat door elkaar en giet de pindasaus erover. Garneer het met de bawang goreng, de bleekselderij en de kroepoek en serveer.
 

Add comment

Submit

who is online

We have 284 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 42955654