Recente reacties

Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Shianna 16 days ago Sambal goreng kentang kering
waanzinnig lekker!!!!
Ik heb ipv de aardappels bakken wat zakjes kant en klare friet gebruikt, maar zelfs dan......in 1 woord zalig, helemaal zoals het hoort te zijn, Dank voor het delen!
Shaun 2 months ago Pandan Chiffron Cake 1
Bakken in een chiffon vorm en op de kop laten afkoelen (op pootjes van de vorm). Dan zakt de cake niet in en blijft hij lekker hoog en luchtig. Ik gebruik altijd 1 ei minder en 250gram meel zodat het beslag iets droger wordt.
Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Write a comment
Kupat Tahu - ketupat met tahu in pindasaus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Kupat Tahu
ketupat met tahu in pindasaus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 tahu
100 gr tauge
4 ketupat (gestoomde rijstcakes in bananenblad)
olie
water
 
Bahan saus kacang:
ingrediënten pindasaus:
4 rode lomboks
4 rode rawits
5 teentjes knoflook
125 gr gebakken pinda's
2 eetl kecap manis
2 eetl asamwater
250 ml water
1 theel zout
50 gr palmsuiker
 
Taburan:
garnering:
2 stengels bleekselderij
4 eetl bawang goreng
kroepoek
 
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water en blancheer de tauge en laat daarna afkoelen. Snijd de tahu in  blokjes. Verhit in een pan de olie en bak de tahu goudbruin en laat deze daarna uitlekken op keukenpapier. Snijd de ketupat in stukken. Snijd de bleekselderij in dunne plakjes.
Wrijf of maal de lomboks, de rawits, de knoflook, de pinda's, het zout en de plamsuiker fijn tot een pasta. Meng de kecap, het water en het asamwater erdoor en vorm een gladde massa.
Meng de tahu, de tauge en de ketupat door elkaar en giet de pindasaus erover. Garneer het met de bawang goreng, de bleekselderij en de kroepoek en serveer.
 
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 220 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41449387