Palai udang segar
in pakketje geroosterde garnalen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr tijgergarnalen
100 gr geraspte kokos
3 eetl olie
1/2 eet zout
1 theel palmsuiker
2 pandan bladeren, in stukken gesneden
10 kemanginlaadjes
bananenbladeren
Haluskan:
bumbu:
4 rode lomboks
7 sjalotjes
5 teentjes knoflook
Cara menbuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng dit met de garnalen, de kokos, het zout, de palmsuiker en de olie. Snijd de pandan blad in stukjes en hak de kemangi fijn. Neem een stuk bananenblad en leg eerst de garnalen erop en bestrooi met de kemangi en leg een stuk pandan blad erop en vouw het daarna dicht als een pakketje. Rooster vervolgens de garnalen gaar boven een houtskoolvuurtje.
Laatst gelezen
- Krupuk Ikan Palembang - Kroepoek gemaakt van visdeeg
- Rendang Padang - gekruid rundvlees
- Kerrie Ayam Jawa - kip kerrie
- Tahu Rujak- tahoe roedjak
- Gegrilde kip met citroengras
- Lotek2 - Gemengde groenten in pindasaus
- Gulai Ayam Surakarta - in kokosmelk gestoofde gekruide kip
- Pad mee korat ped - Bami Korat wijze
- Frikadel Bloemkool - bloemkool koekjes
- Sambal Rawit Taosi - pittige sambal met zwarte bonen
Recente reacties

2 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
3 months ago Nasi goreng rendang - gebakken rijst met tonijn
kenur = kencur?
oeps, aangepast en bedankt
oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?

5 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave

5 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink

6 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling

6 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....

1 years ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten
@Rens: in het algemeen voor 4 personen
@Rens: in het algemeen voor 4 personen
meest gelezen
- Rendang - rendang van rundvlees
- Daging smoor - Gestoofd rundvlees
- Nasi Goreng - Gebakken rijst
- Babi ketjap
- Sayur Lodeh 3 - eenvoudige Sajoer lodeh
- Sambal goreng telor - Sambal goreng ei
- Pepesan Ikan Kembung - pepesan van makreel
- Bami goreng - gebakken mie
- Spekkoek - Indische in laagjes gebakken cake
- Sponscake - luchtige cake
Palai udang segar - in pakketje geroosterde garnalen


- Gegevens
- Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.