Simping Goreng
gebakken mosselen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr simping/mantels/kamoesters, anders mosselen
200 gr bloem
50 gr rijstmeel
200 ml bouillon
1/2 theel zout
olie
Haluskan:
bumbu:
5 teentjes knoflook
2 cm jahe
1/2 theel peper
1 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Maak de simping schoon en verwijder de schelpen. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng dan de bumbu met de simping en laat dit 30 minuten intrekken.
Meng in een kom de bloem, de rijstmeel, de bouillon en het zout tot een beslag. Meng hierdoor de simping.
Verhit in een pan de olie en bak de simping bruin en krokant. Serveer de simping met een lekkere sambal.
Zoeken
Laatst gelezen
- Sambal Goreng Ikan Kakap - pittig gebakken vis
- Ayam Cabe Kering - pittig gebakken stukjes kip
- Ayam Bekakak - gegrilde kip op Javaanse wijze
- Bubur kacang hijau - Pap van mungbonen
- Yam ma muang - salade van groene mango's
- Ayam Bakar Kuah Santan - geroosterde kip in kokosmelksaus
- Badar masik - Gefrituurde vis in een pittige friszure saus
- Babi Ketjap 2
- Ikan asam pedas - vis met zure aubergines
- Nasi Goreng - Gebakken rijst
Recente Reacties
Cucur
3 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
3 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...