zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Daging Kambing Santan - in kokosmelk gestoofd kruidig lamsvlees
- Bundu Bundu - Gestoofde kip
- Sarang Burung Ikan Teri - knapperige vogelnestje met gedroogde visjes
- Mu Pad Prick Gang Dang - varkensvlees met rode curry
- Ayam Nanas - kip met ananas
- Toli toli - Gefrituurde koekjes
- Kagape Kambing Jepara - kruidig lamsvlees uit Jepara
- Mindeulle Muchim 민들레 무침 - salade van jonge paardenbloem
- Krupuk Udang - garnalen kroekoep
- Pepes Cumi Asin Tomat Hijau - gestoomde gekruide inktvis met groene tomaat
Sontong Kecap - Inktvis in een ketjapsaus


Sontong Kecap
Inktvis in een ketjapsaus
Inktvis in een ketjapsaus
bahan-bahan;
ingrediënten:
3 inktvissen
6 teentjes knoflook, gekneusd
4 cm gember (jahe/djahé)
3 lente-uitjes
3 eetl. olie
1 theel. witte peper
1 limoen (sap)
6 eetl. kecap manis
zout naar smaak
Cara membuat:
Bereiding:
Verwijder de inktzakjes van de inktvissen en snijd de inktvissen in kleine stukjes. Rasp de gember en snijd de lente-uitjes in stukjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de knoflook en de gember voor 2 minuten. Voeg dan de peper en de intkvissen toe en bak dit alles voor 4 minuten. Dan de overige ingrediënten toevoegen en dit alles nog 3 minuten zachtjes bakken.
ingrediënten:
3 inktvissen
6 teentjes knoflook, gekneusd
4 cm gember (jahe/djahé)
3 lente-uitjes
3 eetl. olie
1 theel. witte peper
1 limoen (sap)
6 eetl. kecap manis
zout naar smaak
Cara membuat:
Bereiding:
Verwijder de inktzakjes van de inktvissen en snijd de inktvissen in kleine stukjes. Rasp de gember en snijd de lente-uitjes in stukjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de knoflook en de gember voor 2 minuten. Voeg dan de peper en de intkvissen toe en bak dit alles voor 4 minuten. Dan de overige ingrediënten toevoegen en dit alles nog 3 minuten zachtjes bakken.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.