Inktvis in een ketjapsaus
bahan-bahan;
ingrediënten:
3 inktvissen
6 teentjes knoflook, gekneusd
4 cm gember (jahe/djahé)
3 lente-uitjes
3 eetl. olie
1 theel. witte peper
1 limoen (sap)
6 eetl. kecap manis
zout naar smaak
Cara membuat:
Bereiding:
Verwijder de inktzakjes van de inktvissen en snijd de inktvissen in kleine stukjes. Rasp de gember en snijd de lente-uitjes in stukjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de knoflook en de gember voor 2 minuten. Voeg dan de peper en de intkvissen toe en bak dit alles voor 4 minuten. Dan de overige ingrediënten toevoegen en dit alles nog 3 minuten zachtjes bakken.
ingrediënten:
3 inktvissen
6 teentjes knoflook, gekneusd
4 cm gember (jahe/djahé)
3 lente-uitjes
3 eetl. olie
1 theel. witte peper
1 limoen (sap)
6 eetl. kecap manis
zout naar smaak
Cara membuat:
Bereiding:
Verwijder de inktzakjes van de inktvissen en snijd de inktvissen in kleine stukjes. Rasp de gember en snijd de lente-uitjes in stukjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de knoflook en de gember voor 2 minuten. Voeg dan de peper en de intkvissen toe en bak dit alles voor 4 minuten. Dan de overige ingrediënten toevoegen en dit alles nog 3 minuten zachtjes bakken.