logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Sontong Kecap
Inktvis in een ketjapsaus
bahan-bahan;
ingrediënten:
3 inktvissen
6 teentjes knoflook, gekneusd
4 cm gember (jahe/djahé)
3 lente-uitjes
3 eetl. olie
1 theel. witte peper
1 limoen (sap)
6 eetl. kecap manis
zout naar smaak

Cara membuat:
Bereiding:
Verwijder de inktzakjes van de inktvissen en snijd de inktvissen in kleine stukjes. Rasp de gember en snijd de lente-uitjes in stukjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de knoflook en de gember voor 2 minuten. Voeg dan de peper en de intkvissen toe en bak dit alles voor 4 minuten. Dan de overige ingrediënten toevoegen en dit alles nog 3 minuten zachtjes bakken.

Add comment

Submit

who is online

We have 463 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44421635