logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 3 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 3 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Sambel Gorang Hati Ampela
pittige gebakken kippenlever met aardappel

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr aardappel
2 kippenlevers en spiermagen
13 petai/peteh bonen
1 salam blad
2 cm lengkuas/laos
1 serai/sereh/citroengras
2 jeruk purut
3 rode lomboks
1 eetl kecap manis
olie

Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
6 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
1/2 tomaat
1/2 theel terasi/trasi
1 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de aardappel in kleine blokjes en de lever en de spiermaag in stukjes. Snijd de lomboks in dunne ringen en de petai in dunne plakjes.
Verhit in een pan de olie en bak de aardappel goudbruin en zet apart.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam, de jeruk purut, de serai en de lomboks voor 5 minuten. Voeg dan de petai, de lever, de spiermaag en de aardappel toe en bak het gaar. Meng dan de kecap erdoor en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 80 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44161007