Logon3

Translations

nl en fr de id it no pt es

Recente reacties

Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
IconWrite a comment
Sambel Gorang Hati Ampela -pittige gebakken kippenlever met aardappel
Ster inactief Ster inactief Ster inactief Ster inactief Ster inactief
 
Sambel Gorang Hati Ampela
pittige gebakken kippenlever met aardappel

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr aardappel
2 kippenlevers en spiermagen
13 petai/peteh bonen
1 salam blad
2 cm lengkuas/laos
1 serai/sereh/citroengras
2 jeruk purut
3 rode lomboks
1 eetl kecap manis
olie

Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
6 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
1/2 tomaat
1/2 theel terasi/trasi
1 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de aardappel in kleine blokjes en de lever en de spiermaag in stukjes. Snijd de lomboks in dunne ringen en de petai in dunne plakjes.
Verhit in een pan de olie en bak de aardappel goudbruin en zet apart.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam, de jeruk purut, de serai en de lomboks voor 5 minuten. Voeg dan de petai, de lever, de spiermaag en de aardappel toe en bak het gaar. Meng dan de kecap erdoor en serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 114 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40909732