Recente reacties

Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Shianna 15 days ago Sambal goreng kentang kering
waanzinnig lekker!!!!
Ik heb ipv de aardappels bakken wat zakjes kant en klare friet gebruikt, maar zelfs dan......in 1 woord zalig, helemaal zoals het hoort te zijn, Dank voor het delen!
Shaun 1 months ago Pandan Chiffron Cake 1
Bakken in een chiffon vorm en op de kop laten afkoelen (op pootjes van de vorm). Dan zakt de cake niet in en blijft hij lekker hoog en luchtig. Ik gebruik altijd 1 ei minder en 250gram meel zodat het beslag iets droger wordt.
Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Write a comment
Sambel Gorang Hati Ampela -pittige gebakken kippenlever met aardappel

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Sambel Gorang Hati Ampela
pittige gebakken kippenlever met aardappel

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr aardappel
2 kippenlevers en spiermagen
13 petai/peteh bonen
1 salam blad
2 cm lengkuas/laos
1 serai/sereh/citroengras
2 jeruk purut
3 rode lomboks
1 eetl kecap manis
olie

Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
6 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
1/2 tomaat
1/2 theel terasi/trasi
1 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de aardappel in kleine blokjes en de lever en de spiermaag in stukjes. Snijd de lomboks in dunne ringen en de petai in dunne plakjes.
Verhit in een pan de olie en bak de aardappel goudbruin en zet apart.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam, de jeruk purut, de serai en de lomboks voor 5 minuten. Voeg dan de petai, de lever, de spiermaag en de aardappel toe en bak het gaar. Meng dan de kecap erdoor en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 132 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41443411