Sambel Gorang Hati Ampela
pittige gebakken kippenlever met aardappel
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr aardappel
2 kippenlevers en spiermagen
13 petai/peteh bonen
1 salam blad
2 cm lengkuas/laos
1 serai/sereh/citroengras
2 jeruk purut
3 rode lomboks
1 eetl kecap manis
olie
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
6 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
1/2 tomaat
1/2 theel terasi/trasi
1 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de aardappel in kleine blokjes en de lever en de spiermaag in stukjes. Snijd de lomboks in dunne ringen en de petai in dunne plakjes.
Verhit in een pan de olie en bak de aardappel goudbruin en zet apart.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam, de jeruk purut, de serai en de lomboks voor 5 minuten. Voeg dan de petai, de lever, de spiermaag en de aardappel toe en bak het gaar. Meng dan de kecap erdoor en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Ayam bumbu ruiak - kip in ruiak saus
- Karedok - een salade van groenten met pindasaus
- Mi Goreng Udang Bakso - gebakken mie met garnalen en balletjes
- Ayam Karage - gekruide gebakken kipnuggets
- Bola Mi Ayam Udang - balletjes van mie, kip en garnalen
- Ikan Piendang - Vis in pikante gele saus
- Kerapu Rica-Rica - gegrilde rode tandbaars in rode saus uit Manado
- Likak Likuk - rijstkoekjes met stroop
- Setopan Kambing - lamsvlees met aubergine en tomaat
- Bubur kacang hijau - Pap van mungbonen
Recente Reacties
Cucur
3 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
3 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...