Satai Ayam Bumbu Cabai Hijau
kipsate met groene peper
Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr kippendijen
2 salam blad
1/2 theel peper
1 theel zout
1/2 theel palmsuiker
50 ml water
3 eetl olie
15 sate stokjes
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
6 groene cabai keriting (krullende cayennepeper)
3 groene lomboks
1 cm jahe
1/4 theel ketumbar, geroosterd
2 kemiri noten, geroosterd
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in blokjes van 2 cm. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam voor 5 minuten. Meng dan de peper, het zout, de palmsuiker en het water erdoor en breng aan de kook. Laat het daarna afkoelen.
Meng dan de kip erdoor en laat dit 45 minuten intrekken. Rijg de kip dan aan de stokjes en rooster deze boven een houtskoolvuurtje bruin en gaar. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- 烧鸡 - geroosterde kip
- See Yao Gai - 豉油鸡 in sojasaus gestoofde kip
- Yan Su Ji - gefrituurde kip met basilicum en kruiden
- Roti Jala - crepes
- Terik daging - gestoofd rundvlees in kokosmelk
- Kip met zwarte peper - 黑椒鸡丁
- Ayam Kecap Masak Pedas - gebakken kip in een pittige zoete saus
- Rendang Itik - rendang van eend
- Ayam Cincane 3 - kip met groene tomaten
- Kekian - Peranakan garnalen en kip cake
Recente Reacties
Cucur
3 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
3 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...