Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Satai Ayam Bumbu Rujak - sate van gekruide kip

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Satai Ayam Bumbu Rujak
sate van gekruide kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
2 kipgfilet
150 ml dikke kokosmelk (kental)
3 eetl kecap manis
1 eetl asamwater
3 jeruk purut blaadjes
1 serai/sereh/citroengras
2 cm jahe
sate stokjes

Haluskan:
bumbu:
6 sjalotjes
6 teentjes knoflook
6 rode lomboks
5 rode rawits
1 theel terasi/trasi bakar
1 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de kokosmelk samen met de bumbu, de kecap, de asamwater, de jeruk purut, de serai en de jahe en kook totdat de saus is ingedikt.
Meng dan het vlees erdoor en laat dit ten minste 30 minuten marineren. Rijg het vlees daarna aan de stokjes.
Rooster de sate daarna boven een houtskoolvuurtje bruin en gaar en besprenkel het regelmatig met de marinade.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 245 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41018629