sate van gekruide kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
2 kipgfilet
150 ml dikke kokosmelk (kental)
3 eetl kecap manis
1 eetl asamwater
3 jeruk purut blaadjes
1 serai/sereh/citroengras
2 cm jahe
sate stokjes
Haluskan:
bumbu:
6 sjalotjes
6 teentjes knoflook
6 rode lomboks
5 rode rawits
1 theel terasi/trasi bakar
1 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de kokosmelk samen met de bumbu, de kecap, de asamwater, de jeruk purut, de serai en de jahe en kook totdat de saus is ingedikt.
Meng dan het vlees erdoor en laat dit ten minste 30 minuten marineren. Rijg het vlees daarna aan de stokjes.
Rooster de sate daarna boven een houtskoolvuurtje bruin en gaar en besprenkel het regelmatig met de marinade.