logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Satai Ayam Manado (Celebes)
kipsate

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr kip (dij/filet)
2 eetl limoensap
5 jeruk purut blaadjes
2 serai/sereh/citroengras
3 eetl olie
sate stokjes

Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
6 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
5 rode rawits
1 cm kunyit
2 cm jahe
1 theel palmsuiker
1 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in dobbelsteentjes en meng dit met het limoensap. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de serai en de jeruk purut voor 7 minuten.
Meng dit met het vlees en laat het daarna 30 minuten marineren.
Rijg 5 stukjes vlees aan een sate stokje en rooster deze boven een houtskoolvuurtje bruin en gaar.

Add comment

Submit

who is online

We have 179 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44180244