Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Satai Ayam Manado (Celebes) - kipsate

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Satai Ayam Manado (Celebes)
kipsate

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr kip (dij/filet)
2 eetl limoensap
5 jeruk purut blaadjes
2 serai/sereh/citroengras
3 eetl olie
sate stokjes

Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
6 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
5 rode rawits
1 cm kunyit
2 cm jahe
1 theel palmsuiker
1 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in dobbelsteentjes en meng dit met het limoensap. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de serai en de jeruk purut voor 7 minuten.
Meng dit met het vlees en laat het daarna 30 minuten marineren.
Rijg 5 stukjes vlees aan een sate stokje en rooster deze boven een houtskoolvuurtje bruin en gaar.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 56 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41911464