Satai Ayam Manado (Celebes)
kipsate
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr kip (dij/filet)
2 eetl limoensap
5 jeruk purut blaadjes
2 serai/sereh/citroengras
3 eetl olie
sate stokjes
Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
6 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
5 rode rawits
1 cm kunyit
2 cm jahe
1 theel palmsuiker
1 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in dobbelsteentjes en meng dit met het limoensap. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de serai en de jeruk purut voor 7 minuten.
Meng dit met het vlees en laat het daarna 30 minuten marineren.
Rijg 5 stukjes vlees aan een sate stokje en rooster deze boven een houtskoolvuurtje bruin en gaar.
Zoeken
Laatst gelezen
- Soto ayam udang - garnalen kippensoep
- Ayam Peteh Kecap - kip met petehbonen
- Rangginang - Gefrituurde gedroogde rijstkoekjes
- Daging Timor
- Uta Dada - kip in kokosmelksaus uit centraal Sulawesi
- Gangang Darat - gekruid gestoofd rundvlees met cassave
- Ayam Suwit Pedas - pittig gebakken dunne reepjes kip
- Garang Asem Kudus - in bananenblad gestoomde kip uit Kudus
- Abon Sapi
- Nasi Goerih Pontianak
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...