zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Oseh-Oseh - gestoofd rundvlees
- Udang Petai Balado - pittig gebakken garnalen
- Kalio Hati 2 - lever in kokosmelksaus
- Udang Ijo - groene garnalen
- Gai Sheung Tong - basis kippenbouillon
- Payeh Billeh - Gekruide vis
- Babi Cin - gebakken gekruid varkensvlees met aardappel
- Pallu Kacci - Gekruide cassave bladeren
- Koatgaetang 꽃게탕 - pittige krab stoofpot
- Tomat Rempah Daging - gevulde tomaten
Soto ayam lagi


Soto ayam lagi
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip van 1200 gr
2000 ml water
5 sjalotten, in ringen gesneden
3 teentjes knoflook, fijngesneden
1/2 theel jahe/djahé
3 salam blaadjes
1 eetl ketjap manis
100 gr dunne mie
100 gr taugé
Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng
fijngesneden selderij
fijngesneden prei
2 theel sambal ketjap
zout
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in kleine stukken en fruit de knoflook in een wok/wadjan bruin. Voeg de kip toe aan het water dat aan de kook is gebracht. Voeg dan de salamblaadjes toe en laat het zachtjes voor 5 minuten stoven. Voeg dan de sjalotten en de knoflook toe en laat het vlees dan gaar stoven. Voeg dan de jahe/djahé, de peper, het zout en de ketjap toe. Kook de mie gaar en spoel dit af met koud water.
Schep wat mie in een kom en doe daarop wat taugé, prei, selderij en wat bawang goreng en giet dan de bouillon daaroverheen. Eventueel wat sambal ketjap toevoegen.
1 kip van 1200 gr
2000 ml water
5 sjalotten, in ringen gesneden
3 teentjes knoflook, fijngesneden
1/2 theel jahe/djahé
3 salam blaadjes
1 eetl ketjap manis
100 gr dunne mie
100 gr taugé
Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng
fijngesneden selderij
fijngesneden prei
2 theel sambal ketjap
zout
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in kleine stukken en fruit de knoflook in een wok/wadjan bruin. Voeg de kip toe aan het water dat aan de kook is gebracht. Voeg dan de salamblaadjes toe en laat het zachtjes voor 5 minuten stoven. Voeg dan de sjalotten en de knoflook toe en laat het vlees dan gaar stoven. Voeg dan de jahe/djahé, de peper, het zout en de ketjap toe. Kook de mie gaar en spoel dit af met koud water.
Schep wat mie in een kom en doe daarop wat taugé, prei, selderij en wat bawang goreng en giet dan de bouillon daaroverheen. Eventueel wat sambal ketjap toevoegen.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.