logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon Yesterday
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna Yesterday
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...

Soto ayam lagi

 Bahan-bahan:

ingrediënten:
1 kip van 1200 gr
2000 ml water
5 sjalotten, in ringen gesneden
3 teentjes knoflook, fijngesneden
1/2 theel jahe/djahé
3 salam blaadjes
1 eetl ketjap manis
100 gr dunne mie
100 gr taugé

Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng
fijngesneden selderij
fijngesneden prei
2 theel sambal ketjap
zout

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in kleine stukken en fruit de knoflook in een wok/wadjan bruin. Voeg de kip toe aan het water dat aan de kook is gebracht. Voeg dan de salamblaadjes toe en laat het zachtjes voor 5 minuten stoven. Voeg dan de sjalotten en de knoflook toe en laat het vlees dan gaar stoven. Voeg dan de jahe/djahé, de peper, het zout en de ketjap toe. Kook de mie gaar en spoel dit af met koud water.
Schep wat mie in een kom en doe daarop wat taugé, prei, selderij en wat bawang goreng en giet dan de bouillon daaroverheen. Eventueel wat sambal ketjap toevoegen.

Add comment

Submit

who is online

We have 118 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44151293