banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 9 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Icon Write a comment
Lombok Kethok - kruidig rundvlees met pepers
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Lombok Kethok
kruidig rundvlees met pepers

Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr rundvlees
1500 ml water
6 sjalotjes
5 teentjes knoflook
3 rode lomboks
3 groene lomboks
2 salam blaadjes
2 cm laos
4 groene tomaten
4 eetl kecap manis
1 eetl zout
2 eetl palmsuiker
1 1/2 eetl asamwater (1 eetl asam opgelost in 1 eetl water)
3 eetl olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de sjalotjes en de knoflook fijn en snijd de lomboks in stukjes van 2 cm. Snijd de tomaten in partjes. Verhit in een pan het water en voeg het vlees toe. Kook het vlees zacht. Schep het daarna uit de pan en snijd het in stukjes. Voeg het vlees weer toe aan de bouillon.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes, de knoflook, de lomboks, de laos, de salam en de tomaten voor 4 minuten. Voeg het dan toe aan de bouillon. Dan de kecap, het zout, de palmsuiker en het asamwater toevoegen en kook het geheel zachtjes gaar.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 46 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39551968