Recente reacties

Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Write a comment
Loempoek - lumpuk - gebakken lever

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Loempoek - lumpuk
gebakken lever
Bahan-bahan:
ingrediënten
250 gr lever
2 sjalotten
1 theel ketumbar
1/2 theel jinten
1/2 theel cencur
2 salam blad
1 jeruk purut blad
peper en zout naar smaak
200 ml water
100 ml dunne kokosmelk (santen cair)
4 eetl geraspte kokos

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de lever in dikke plakken. Snijd de sjalotten fijn. Verhit in een wok/wadjan het water en kook daarin de lever halfgaar. Schep de lever uit de wok/wadjan en snijd deze in reepjes. Voeg de overige ingrediënten behalve de kokos toe aan het vocht en voeg als het weer kookt de lever toe. Stoof de lever verder gaar en totdat de saus gebonden is. Schep daarna de kokos erdoor, verwijder de salam en de jerut purut en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 79 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42085725