banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 8 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Icon Write a comment
Loempoek - lumpuk - gebakken lever
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Loempoek - lumpuk
gebakken lever
Bahan-bahan:
ingrediënten
250 gr lever
2 sjalotten
1 theel ketumbar
1/2 theel jinten
1/2 theel cencur
2 salam blad
1 jeruk purut blad
peper en zout naar smaak
200 ml water
100 ml dunne kokosmelk (santen cair)
4 eetl geraspte kokos

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de lever in dikke plakken. Snijd de sjalotten fijn. Verhit in een wok/wadjan het water en kook daarin de lever halfgaar. Schep de lever uit de wok/wadjan en snijd deze in reepjes. Voeg de overige ingrediënten behalve de kokos toe aan het vocht en voeg als het weer kookt de lever toe. Stoof de lever verder gaar en totdat de saus gebonden is. Schep daarna de kokos erdoor, verwijder de salam en de jerut purut en serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 155 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39523226