Tumis Kangkung Kedelai Hitam
roebak van kangkung met tauco
Bahan-bahan:
ingrediënten:
2 bosje kangkung
4 teentjes knoflook
1 eetl ebi, geweekt
2 rode lomboks
3 eetl tauco (van zwarte bonen)
1/2 theel peper
1/2 theel zout
150 ml water
2 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kangkung in stukken. Hak de knoflook fijn. Wrijf of maal de geweekte ebi fijn. Snijd de lomboks in dunne ringen.
Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook en de ebi voor 2 minuten. Voeg dan de kangkung en meng goed en roerbak het totdat het zacht wordt.
Dan de tauco, het zout en de peper toevoegen en meng goed. Vervolgens het water toevoegen en bak het verder gaar. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Sponge Cake - luchtige cake
- Kerang Hijau Saus Tiram - mosselen in een pittige oestersaus
- Sayur Bayam Tumis - zacht gebakken spinazie
- Sambal goreng terong - sambal goreng van aubergine
- Gurame Bumbu Rujak - gebakken vis met rujaksaus
- Udang Tempoyak Bengkulu - garnalen in een pittige durian saus
- Sambal Ayam Bakar - sambal voor geroosterde kip
- Kerang Bumbu Rujak - gekruide gestoofde schelpdieren
- Bok Choy - Paksoi - 蒜蓉小白菜 - roerbak met knoflook en peper
- Lempok tenggiri - Stoofpot van vis met ananas
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...