bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr kabeljauwmoten
zout en peper
1 limoen (sap)
8 eetl olie
5 sjalotjes
3 teentje knoflook
3 rode lomboks
2 cm laos
2 cm gember
1 serehstengel gekneusd
1 theel gula jawa (palmsuiker)
1 salamblaadje
2 eetl ketjap manis
zout
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf de moten in met zout, peper naar smaak en het limoensap. Laar de moten 30 minuten marineren. Wrijf of maal de sjalotten, de knoflook, de lomboks, de gula jawa fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de moten bruin en gaar. Giet olie af totdat er nog 2 eetl olie over zijn. Fruit in de olie de pasta met de sereh en de salam voor 3 minuten. Voeg dan de ketjap en de moten toe en sudder het zachtjes voor nog 2 minuten.