logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Ikan bakar santen
vis in kokosmelksaus
bahan-bahan:
ingrediënten:
1 bonito/tonijn
1 limoen (sap)
1 serehstengel, gekneusd
200 ml dunne kokosmelk (santen cair)
100 ml dikke kokosmelk (santen asli)
5 kruidnagels
1/2 theel. nootmuskaat
zout

Haluskan:
boemboe:
6 sjalotjes
4 teentjes knoflook
5 rode lomboks
3,5 cm kunyit (kurkuma)

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf de vis in met zout en het limoensap en laat dit 30 minuten rusten. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Rooster vervolgens de vis boven een houtkoolvuurtje bruin en gaar. Verhit in een wok/wadjan de dunne kokosmelk en meng dit met de boemboe. Als het mengsel kookt voeg dan de overige ingrediënten en de vis toe en laat het nog 10-15 minuten sudderen totdat de saus is ingedikt.

Add comment

Submit

who is online

We have 70 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44176153