vis in kokosmelksaus
bahan-bahan:
ingrediënten:
1 bonito/tonijn
1 limoen (sap)
1 serehstengel, gekneusd
200 ml dunne kokosmelk (santen cair)
100 ml dikke kokosmelk (santen asli)
5 kruidnagels
1/2 theel. nootmuskaat
zout
Haluskan:
boemboe:
6 sjalotjes
4 teentjes knoflook
5 rode lomboks
3,5 cm kunyit (kurkuma)
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf de vis in met zout en het limoensap en laat dit 30 minuten rusten. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Rooster vervolgens de vis boven een houtkoolvuurtje bruin en gaar. Verhit in een wok/wadjan de dunne kokosmelk en meng dit met de boemboe. Als het mengsel kookt voeg dan de overige ingrediënten en de vis toe en laat het nog 10-15 minuten sudderen totdat de saus is ingedikt.
ingrediënten:
1 bonito/tonijn
1 limoen (sap)
1 serehstengel, gekneusd
200 ml dunne kokosmelk (santen cair)
100 ml dikke kokosmelk (santen asli)
5 kruidnagels
1/2 theel. nootmuskaat
zout
Haluskan:
boemboe:
6 sjalotjes
4 teentjes knoflook
5 rode lomboks
3,5 cm kunyit (kurkuma)
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf de vis in met zout en het limoensap en laat dit 30 minuten rusten. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Rooster vervolgens de vis boven een houtkoolvuurtje bruin en gaar. Verhit in een wok/wadjan de dunne kokosmelk en meng dit met de boemboe. Als het mengsel kookt voeg dan de overige ingrediënten en de vis toe en laat het nog 10-15 minuten sudderen totdat de saus is ingedikt.