Kangkung Kuah Santan
kangkung in gekruide kokosmelksaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr kangkung
2 jeruk purut blaadjes
1 serai/sereh/citroengras
50 gr gerookte kip, uitgeplozen
100 ml dikke kokosmelk (kental)
3 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
5 rode lomboks
3 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1/2 theel ketumbar, geroosterd
1 theel zout
1 theel palmsuiker
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de serai en de jeruk purut voor 5 minuten. Voeg dan het vlees toe en meng goed.
voeg dan de kokosmelk toe en breng het al roerend aan de kook. Voeg dan de kangkung toe en bak her verder gaar. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Randang - rendang uit Minahasa
- Sambal Tempe Kemangi - pittige tempe met kemangi
- Oseng Taugé
- Sate Ayam Ambal - sate van kip
- Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
- Sayur tumis katjang pandjang - kouseband met garnalen
- Udang Tabur Mete - roerbak van garnalen met cashew noten
- Telur Lado Ijo - eieren in pittige groene saus
- Gulai Bagar - gestoofd rundvlees
- Udang Petai Balado (Padang) - pittige garnalen met petai/peteh
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...